Noua Dreaptă îi acuză pe poliţiştii examinatori de la circulaţie de discriminare

De Simion Todoca
26Comentarii
Angel Popescu Foto: JA
Angel Popescu Foto: JA
Într-un Comunicat al Noii Drepte Arad, se spune că grave suspiciuni de discriminare planează asupra unor poliţişti examinatori de la circulaţie. Redăm integral Comunicatul, semnat de către liderul Angel Popescu.

„Noua Dreaptă filiala Arad a fost sesizată de către mai mulţi ţigani asupra unei practici, care, dacă se dovedeşte a fi reală, dezonorează uniforma şi spiritual meseriei de poliţist. În speţă, poliţist la circulaţie.

Concret, ţiganii susţin că, indifferent de comportamentul lor social şi gradul de integrare în societate, poliţiştii examinatori de la circulaţie îi cad intenţionat , pe motiv că sunt ţigani.

Unii dintre ei ne-au dovedit cu probe că nu sunt analfabeţi sau cu un grad redus de educaţie, din moment ce au trecut de mai multe ori examenul la sală dar au căzut la oraş.

Mai mult, Noua Dreaptă a contactat instructori ai şcolilor de şoferi, care au afimat că acestă practică a poliţistilor examinatori este reală.

În plus, membrii ai Noii Drepte Arad, şoferi profesionşti au verificat dacă ţiganii respective ştiu să conducă şi au constatat că 3 dintre 5 verificaţi cunosc perfect regulile de circulaţie. Or, tocmai cei 3 au fost respinşi de mai multe ori. Repetăm, după ce au luat sala.

Nu vrem să aruncăm acuzaţii nejustificate, dar le cerem poliţiştilor să dea dovadă de obiectivitate şi de corectitudine, să elimine orice posibilitate de a fi acuzaţi de rasism.

Faptul că sesizarea nu provine de la vreo organizaţie politică a ţiganilor, ci de la Noua Dreaptă, care, pe nedrept este acuzată uneori de rasism, ar trebui să dea de gândit.

Noua Dreaptă nu foloseşte termenul de ,,rom”, ci pe cel de ţigan, însă nu în sens peiorativ, ci pentru că aşa se numeşte această etnie. Noi nu avem nimic împotiva ţiganilor care sunt integraţi în societate, cum este cazul celor care ne-au sesizat. Sunt oameni serioşi, muncesc, unii au soţii românce. Să fie discriminaţi pe motiv că au tenul mai închis la culoare, este strigător la cer!

Facem apel la raţiune, la înţelegerea realităţii că toţi cetăţenii trebuie judecaţi după faptele şi comportamentul lor, nu după culoarea pielii. Cu cât vom refuza să respectăm drepturile ţiganilor integraţi în societate, cu atât va creşte exponenţial numărul celor care refuză să se integreze”.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor