O mână de ajutor pentru Maternitatea Arad

De Diana Dutu
5Comentarii
O mână de ajutor pentru Maternitatea Arad
Secţia Clinică Neonatologie a Spitalului Judeţean Arad a fost igienizată şi dotată cu aparatură medicală.

Mai multe lucrări de reparaţii şi de igienizare au avut loc, pe parcursul anului trecut, la Secţia Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, iar Consiliul Judeţean şi mai multe ONG-uri au dotat-o cu aparatură medicală.

Aparate de 31.000 de lei de la CJ

Consiliul Judeţean Arad a cum­­părat pentru Secţia Clinică Neonatologie cinci monitoare funcţii vitale şi trei injectomate, în valoare totală de 31.000 de lei.

„Aparatura medicală primită de la Consiliul Judeţean Arad este utilă pentru buna desfăşurare a actului medical. Monitoarele sunt utilizate pentru îngrijirea şi tratamentul unui număr foarte mare de nou-născuţi – 700-800 anual. Este vorba despre micuţii care se nasc cu diferite probleme de sănătate, iar datorită acestor aparate, îi putem monitoriza la pat, fără să îi mai transportăm în altă parte”, a declarat dr. Angelica Filimon, medic şef Secţie Clinică Neonatologie.

Donaţii de la sponsori

Tot la capitolul aparatură medicală, secţia de nou-născuţi a fost dotată de către Asociaţia Salvaţi Copiii, cu o lampă de fototerapie şi un incubator nou, iar Asociaţia Dalia a donat o lampă de fototerapie. Tot cu ajutorul donaţiilor a fost posibilă utilarea a patru saloane cu pătuţuri noi pentru bebeluşi.

„Ajutorul primit de la sponsori a fost de asemenea, de un real folos pentru secţia noastră. Aparatele completează dotarea existentă şi totodată ne ajută atât pe noi în exercitarea actului medical, cât şi pe micuţii pacienţi în procesul de recuperare” – a explicat dr. Angelica Filimon, medic şef Secţie Clinică Neonatologie.

Igienizare

În ceea ce priveşte partea de lucrări, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a alocat bani pentru zugrăvirea şi igienizarea întregii secţii, în regie proprie. De asemenea, s-au cumpărat şi montat trei boilere pentru suplimentarea confortului termic, dar şi pentru a asigura necesarul de apă caldă în caz de avarie.

„Ţinând cont de faptul că Neonatologia funcţionează în imobilul de pe strada Episcopiei, unde nu pot avea loc lucrări majore, am încercat să asigurăm, în limita posibilităţilor, condiţii optime atât pentru pacienţi cât şi pentru personalul medical din cadrul secţiei” – a declarat ec. Carmen Lucuţa, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Plan de investiţii

Cât despre investiţiile ce se vor realiza pe parcursul acestui an, la nivelul secţiei, medicul şef, dr. Angelica Filimon, a precizat: „Mulţumim Consiliului Judeţean pentru interesul arătat faţă de secţia noastră. Din banii de la Consiliu vom primi, anul acesta, un aparat de investigaţii imagistice de radiologie, cu tehnologie nouă şi un aparat de sterilizare pentru biberoneria secţiei. Acestea sunt foarte utile pentru că mulţi dintre nou – născuţii din Arad se confruntă cu probleme respiratorii, iar pentru noi este important să aflăm cât mai repede cauza acestora. Cu ajutorul aparatului de investigaţii imagistice vom reuşi să punem un diagnostic corect, într-un timp mult mai scurt. Un plus valoare este şi faptul că îl vom putea utiliza direct la patul pacientului, iar astfel riscurile sunt semnificativ reduse deoarece mulţi dintre nou-născuţi sunt conectaţi la aparate şi nu pot fi transportaţi. Cât despre aparatul de sterilizare, acesta asigură un act medical curat, fără riscuri de infecţii”.

Proiect major: noul spital de pediatrie
„Consiliul Judeţean Arad a depus la Compania Naţională de Investiţii proiectul unui complex pediatric modern, de cinci etaje, care să includă secţiile de Neonatologie, Obstetrică-Ginecologie şi Pediatrie. Valoarea proiectului este de aproximativ 40 de milioane de euro. Clădirea se va construi în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. În paralel cu acest proiect continuăm dotarea secţiilor pentru copii cu aparatură performantă, deosebit de importantă în exercitarea actului medical” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor