O nouă tentativă de vânzare a microhidrocentralei de la Sebiş

De Diana Dutu
Zona în care se află microhidrocentrala
Zona în care se află microhidrocentrala
Licitaţia deschisă cu strigare va avea loc la 24 noiembrie 2015, preţul de pornire fiind stabilit la 1.014.724 lei.

Dacă prima licitaţie n-a fost cu noroc, proprietarul încearcă din nou. Hidroelectrica SA, societate comercială cu capital majoritar de stat, aflată în coordonarea Ministerului Energiei, oferă spre vânzare microhidrocentrala din bazinul râului Sebiș (Pi=0,270 MW, Em=0,580 GWh). Licitaţia deschisă cu strigare va avea loc la 24 noiembrie 2015, ora 13.00, preţul de pornire fiind stabilit la 1.014.724 lei. Prețul nu include TVA pentru că sunt îndeplinite prevederile art. 128 alin. 7 din Codul Fiscal privind încadrarea acestei vânzări ca transfer de active la care nu se aplică TVA.

Deschiderea plicurilor cu documentele de participare la licitaţie se va face la 17 noiembrie 2015, ora 13.00. Verificarea conformităţii documentelor de participare se va face separat de către Comisia de licitaţie care, până la data de 20 noiembrie 2015, ora 16.00, va întocmi şi afişa lista ofertanţilor acceptaţi. Informaţii suplimentare se pot obţine de la Uzina Hidroelectrică Caransebeș (Sucursala Hidrocentrale Hațeg) până la 12 noiembrie 2015.

În paragină

Potrivit viceprimarului Radu Demetrescu, centrala hidroelectrică de mică putere de la Sebiş „a fost construită înainte de 1989, pe Valea Deznei, mai sus de fostul ştrand, cu scopul de a produce energie pentru Secţia din Sebiş a Fabricii de Strunguri Arad. Acum, tot locul e în paragină. Poate că a funcţionat înainte de Revoluţie, dar după ‘89 nimeni nu a mai făcut nimic acolo. A mai rămas doar un baraj, poate o turbină şi ceva rămăşiţe. Şi o bucată de canal, de un teren cu apă se mai află în proprietatea lor.”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !