Omagiu patronului spiritual

De Vasile Filip
5Comentarii
foto V.F.
foto V.F.
În deschiderea „Zilelor Academice Arădene” s-a adus un omagiu patronului spiritual al Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

ARAD. În ciuda ploii mocănești, azi dimineață, la ora 8.30, un număr impresionant de cadre didactice și studenți de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” au creat o atmosferă de sărbătoare la cinstirea marelui patriot Vasile Goldiș, patronul spiritual al acestei instituții de învățământ superior. Iar garda militară și fanfara au împlinit solemnitatea manifestării.

În fața statuii corifeului Marii Uniri, Vasile Goldiș, din Piața Revoluției, președintele UVVG, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, arăta că a intrat, în tradiție ca, la deschiderea manifestărilor din cadrul „Zilelor Academice Arădene” (aflate în acest la a XXIV-a ediție), să se aducă un omagiu cărturarului iubitor de neam al cărui nume îl poartă universitatea: Vasile Goldiș.

În memoria lui Vasile Goldiș, Î.P.S. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, împreună cu PC preoți Vasile Pop și Simion Mladin au fost oficiat un Te-Deum de pomenire a marelui patriot.

Aducerea aminte a fost împlinită de evocarea personalității lui Vasile Goldiș, făcută de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, care a scos în evidență rolul important pe care l-a avut Vasile Goldiș în înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, dar și activitatea de om politic și de cultură a acestuia.

Manifestările s-au încheiat, în ritm solemn de fanfară, cu depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentul lui Vasile Goldiș.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor