Parcarea rămâne blocată!

De Valentin Goran
1Comentariu
Parcarea rămâne blocată!
Anunțul postat pe bariera parcării închise de la Gara CFR Arad s-a schimbat de la 3 zile la perioadă nedeterminată.

ARAD. Mister și întrebări (încă) fără răspuns! Una din parcările situate în fața Gării CFR Arad rămâne în continuare blocată, în timp ce cea de-a doua în continuare deschisă, deşi din primele informaţii ambele urmau să fie închise până duminică. Un lucru este cert, taximetriștii nu mai parchează nici în prima parcare închisă, nici în cea de-a doua încă deschisă, ci acolo unde le-a fost trasat locul, adică pe Calea Aurel Vlaicu.
Cine blochează parcarea, ce lucrări se vor face aici cu exactitate, ce aprobări există şi care e scopul final sunt întrebări la care momentan nimeni nu se grăbeşte să răspundă. Totul e posibil, însă, în baza unui contract prin care CFR (societatea are în proprietate platoul din faţa Gării CFR) a închiriat unei societăți comerciale ambele parcări din fața gării. Şi nu este vorba de J&R Car România, aşa cum greşit am fost informaţi de reprezentanţii CFR din Arad şi aşa cum a apărut pe data 17 aprilie, în materialul intitulat „Oltenii blochează Gara”. Cei mai sus amintiţi deţin o autogară şi îşi parchează şi ei maşinile pe unde pot, în aceste zile.
Cine însă se ocupă de parcarea cu pricina a recţionat însă la materialul nostru. Altfel decât ne-am fi aşteptat. În loc să îndrepte lucrurile, le-a agravat. Bilețele afișate atât pe bariera improvizată cât și pe geamurile autoturismelor nu sunt semnate de nimeni, în continuare. Nimeni nu-şi asumă informaţia care i-a gonit pe arădeni din parcare. Conformişti de felul lor, arădenii au acceptat şi comunicarea anonimă şi banda care i-a ţinut departe de şi aşa puţinele locuri de parcare din zonă. Poate au acceptat fără se se întrebe (aşa ca în trecut) şi pentru faptul că totul dura doar trei zile. Doar că cele trei zile s-au transformat într-o perioadă nedeterminată. Iar lucrările indicate de marcare pe anunţul anonim au devenit… o curățenie de primăvară, care nu are mai nimic de a face cu parcările ci cu spaţiul de lângă. De lucrări serioase nici n-ar putea fi vorba legal, pentru că aşa cum ne-au informat reprezentanții Primăriei Municipiului Arad nu s-a cerut nici o autorizație pentru a efectua vreo intervenţie în acea zonă în ultimii doi ani.

De la 3 zile la nedeterminat

Cert este că, după relatarea noastră, regulile s-au schimbat în faţa gării. Dacă săptămâna trecută parcarea urma să fie închisă pentru 3 zile, de luni ea este închisă pe o perioadă nedeterminată. În ziua de miercuri, 15 aprilie, pe bariera improvizată cu bandă de delimitare roșu cu alb, scria negru pe alb: „ În perioada 15 – 18 aprilie, parcarea va fi închisă deoarece se vor executa lucrări de marcare a locurilor de parcare din fața Gării CFR. Vă rugăm să nu mai parcați autoturismele în această zonă pe parcursul desfășurării lucrărilor”. Mesaj care nu era însoțit de vreun antet, o ștampilă sau semnătura vreunei firme sau a vreunei instituții. Mesajul cu pricina s-a schimbat însă. Luni, 20 aprilie, şi lucrările, şi datele erau altele: „ Începând cu data de 15 aprilie 2015, parcarea va fi închisă pentru efectuarea Curățeniei de Primăvară (vopsit bănci, tăiat iarbă, vopsit copaci etc). Vă rugăm să nu mai parcați autoturismele în această zonă pe parcursul desfășurării lucrărilor. Vă mulțumim pentru înțelegere”.

Mega entuziasm

Lucrările de curățenie au început, lent am spune noi, prin vopsirea bordurilor și delimitarea zonelor de parcare din prima parcare (partea stângă cum te uiți spre Gara CFR Arad). Ne e teamă că vor continua tot aşa lent, pentru că afişul nesemnat le-a asigurat, se pare, celor care administrează locul timp berechet. Şi o parcare goală. Iar la final vom avea câteva peticiri. Nimic nou în faţa gării CFR. Până când, însă, cei direct implicaţi ne vor răspunde oficial la întrebări. Legea le dă şi lor câtva timp. Dar nu nelimitat. Până atunci… nu se parchează la gară!1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor