Parcul cu buruieni de un metru

De Valentin Goran
8Comentarii
Un parc uitat de autorităţi Foto: V.G.
Un parc uitat de autorităţi Foto: V.G.
Parcul din Bujac, cel de lângă strada Trotușului, se prezintă dezolant. Hinte rupte, buruieni de un metru, mizerie, pomi anemici și nicio bancă montată.

Reluăm un subiect fierbinte, care provoacă dureri mari de cap arădenilor şi ar trebui să le provoace dureri şi mai mari autorităților locale. Spațiile verzi, respectiv parcurile de pe suprafața municipiului nostru! Astăzi ne vom îndrepta atenția, tot la indicația cititorilor noștri furioși, spre unul din puținele parcuri ale municipiului, dacă poate fi numit așa, și singurul din Bujac. Ne-am deplasat la fața locului, pe strada Trotușului, din Bujac, unde am putut observa cu ochii noștri ce ne spun cititorii: nepăsare. Parcul, care seamănă mai degrabă cu un teren de la marginea unui sat uitat de lume, arată deplorabil. Am găsit un teren lăsat de izbeliște, plin de buruieni, hinte rupte, un teren de fotbal în paragină și câțiva pomi anemici plantați pe partea cu șoseaua. Un loc parcă desprins din altă dimensiune și care credem noi ar trebui să pună serios la îndoială candidatura municipiului nostru la Capitală Verde a Europei.
Bujăcanii, pe bună dreptate, s-au arătat supărați de parcul lor. De ce? Pentru că , ne spun ei, au primit în decursul anilor doar promisiuni şi nici o realizare. „De ce nu veniți domnilor să vedeți cum arată parcul nostru? E distrus total. Acest pesudo-parc nu are bănci, pomi, iar construcțiile de joacă pentru copii sunt un pericol pentru ei. Hintele sunt ruginite și rupte, terenul este în paragină, buruienile sunt de un metru. Cine are grijă de acest parc? De ce vă bateți joc de noi, domnilor care vă ascundeți și lucrați doar din birouri?”, ne spune iritat bujăcanul Daniel B.

Cu memorie scurtă?

Arădenii din Gai, Bujac şi zona Podgoria vor avea parcuri până la sfârşitul acestui an. Asta aflau arădenii în urmă cu aproximativ doi ani de zile! Mai exact pe 7 februarie 2013, când în materialul „Trei parcuri noi în municipiu”, publicat în Jurnal arădean/Aradon anunţam promisiunea autorităţilor. „Parcul din Bujac va fi amenajat pe strada Trotuşului, într-o zonă de case, va fi destinat în special tineretului din cartier, dar va avea şi o zonă pentru vârstnici. Suprafața disponibilă este mai mică de un hectar (minimul prevăzut de legislaţie pentru un parc). Pe această suprafaţă se găsesc şi construcţii”, citam atunci din declaraţiile mai marilor Aradului. O promisiune ce nu a mai fost ținută, cu toate că de pe atunci a intrat în atenţia societăţii civile. Consiliul Local Civic (de la acea vreme) saluta „intenţia Primăriei prin care încearcă să se reabiliteze în faţa opiniei publice, reabilitare binevenită în urma masivelor tăieri de arbori, inutile şi inexplicabile, pe care le-a făcut în ultimii ani în municipiu”. Din tot ce s-a spus au rămas doar promisiunile şi saluturile.

Un proiect din patru?

O altă promisiune pe care bujăcanii au uitat-o cel mai probabil a avut loc pe 23 august 2012, iar noi v-am prezentat-o în materialul „Arădenii din Bujac au avut o seară specială”. Atunci, deputatul Claudia Boghicevici a lansat un eveniment–concurs prin care au fost prezentate patru proiecte privind întreţinerea spaţiilor verzi şi tot ce ţine de înfrumuseţarea cartierului. Bujăcanii au ales unul care ar fi trebuit implementat. „Aşa cum le-am spus bujecanilor, după prima mare etapă, introducerea canalizării, am demarat-o pe cea privind întreţinerea spaţiilor verzi şi tot ce ţine de înfrumuseţarea cartierului. Le-am prezentat, în acest sens, patru proiecte, dintre care ei să-l aleagă pe cel câştigător, care va fi pus în aplicare. Vreau ca tot ce ţine de Bujac să se decidă împreună cu bujăcanii”, a declarat la acea dată deputatul Claudia Bighicevici. În seara lor specială, bujăcanii au avut parte de o tombolă, la care s-au câştigat unelte de grădinărit, au asistat la premierea celei mai frumoase grădini din cartier şi au socializat la obişnuita masă câmpenească. Cum a rămas cu proiectul câştigător? A mai fost implementat? De pe teren, situația de la început de an 2016, spune altceva. În Bujac nu există spațiu verde.

Au rămas în tăcere

Din nou (pentru că nu e nici pe departe pentru prima dată), ne-am lovit de tăcere la Palatul Administrativ. Aici am adresat întrebări referitoare la situația parcului. Liniște. Nimeni din Primăria Arad nu spune nimic. Și pentru că începem să ne obișnuim cu astfel de tăceri, îi invităm pe arădeni să disece și să tragă concluziile aferente acestui subiect.

Taguri: , , ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor