Pasarela de peste 2,3 milioane euro peste Mures

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
9Comentarii
Pasarela de peste 2,3 milioane euro peste Mures
Primăria Arad va demara anul acesta lucrările la pasarela peste Mureş, care va face legătura cu Ştrandul Neptun.

ARAD. 2,3 milioane de euro. Atât va plăti Primăria Arad pentru realizarea unei pasarele hobanate pentru pietoni şi biciclişti peste râul Mureş, care va asigura accesul la Ștrandul Neptun. Sau, în lei, 10.371.179 lei pentru podul pietonal care va lega zona centrală a oraşului cu zona Ştrandului Neptun şi care va avea o lungime de peste 210 metri şi doi piloni înclinaţi înspre albia râului Mureş. De 15 luni va avea nevoie firma care va ridica acest pod.

Contractul pentru realizarea pasarelei pietonale şi pentru biciclişti, pe care vor pot circula doar autovehiculele de intervenţie, precum SMURD, pompieri, poliţie, jandarmerie, a fost atribuit firmei arădene Tehnodomus SA la finele anului trecut, societate care execută, în aceste luni, lucrările de reabilitare a pasajelor rutiere din Micălaca şi Grădişte. Conform celor impuse în caietul de sarcini aferent licitaţiei, Primăria Arad a ales oferta care a avut cel mai scăzut preţ de realizare a pasarelei. Pentru licitaţia podului au fost depuse cinci oferte dintre care patru au fost declarate admisibile.

Şi pentru biciclişti

„Pasarela propusă a se construi va fi amplasată la aproximativ 18–25 metri în amonte de podul de pontoane existent în zona parcului «Mihai Eminescu». Soluţia aleasă este o pasarelă pietonală şi pentru biciclişti, hobanată cu doi piloni, care din considerente estetice sunt înclinaţi cu 5 grade spre albia Mureşului. Lungimea totală a structurii este de 210,25 m, fiind realizată din 3 deschideri de 33,3 m, 125,9 m și 51 m”, se arată în proiectul făcut public pe SEAP. Anunţul de atribuire a contractului în valoare de 2,3 milioane de euro a fost făcut public în sistemul naţional de licitaţii pe 11 februarie 2013.

Iluminată cu stâlpi ornamentali

Cum va arăta pasarela la care se vizează de cel puţin 10 ani de zile? Structura podului urmează să fie susţinută deasupra albiei de câte două cabluri, iar pasarela va fi iluminată prin intermediul unor stâlpi ornamentali dotaţi cu surse de iluminat tip economic şi va fi protejată împotriva trăznetului printr-o instalaţie specifică. Suprastructura constă din două chesoane metalice sudate, dispuse lateral, pe care se dispun prefabricate din beton armat.

Pe scurt, conform anunţului legat de proiectul „Amenajare Ştrand Neptun din municipiul Arad – Pasarela peste râul Mureş”, podul va fi unul din oţel şi beton armat.

Pe fonduri comunitare

În anunţul de atribuire a contractului „Amenajare Ştrand Neptun din municipiul Arad-Pasarela peste râul Mureş” se face precizarea că acest contract este legat de un proiect/program finanţat din fonduri comunitare. Mai exact, proiectul tehnic a fost finanţat, în trecut, de Ministerul dezvoltării regionale.

adriana.barbu@informmedia.ro

CITESTE SI:

Un cadavru a fost descoperit in Mures, in zona Port Arthur

Mega-fantana arteziana pe Mures9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor