Pauză de curent la Şiria. Zece ore pe zi, timp de o săptămână!

De Diana Dutu
Reactualizat la:
7Comentarii
Pauză de curent la Şiria. Zece ore pe zi, timp de o săptămână!
Consumatorii din localitate sunt revoltaţi de programul întreruperilor de curent stabilit de Enel.

Cetăţenii comunei Şiria sunt informaţi, prin diverse afişe lipite în centrul localităţii, că începând de săptămâna viitoare, de luni, se ia curentul în fiecare zi, între orele 8.00-18.00. „Înţelegem că sunt lucrări care trebuie să se facă. E foarte bine că se fac lucrări. Dar la consumatori nu se gândeşte nimeni? Ce înseamnă pentru noi şi pentru aparatele noastre electrocasnice ca, timp de o săptămână, zilnic, timp de câte zece ore pe zi, să rămânem fără curent?” – întreabă pe bună dreptate Miron Coman din Şiria. El ne-a telefonat la redacţie pentru a atrage atenţia asupra absurdului situaţiei. Nu urechează pe nimeni, dar îi invită pe cei care au decis programul întreruperilor de curent să se pună în locul cetăţenilor care vor fi afectaţi de aceste întreruperi. I-ar conveni vreunuia dintre ei să fie în pielea clientului Enel căruia să i se ia curentul zece ore pe zi, timp de şapte zile?

„Ştiţi cum e Enel-ul… ei sunt stat în stat” – zice primarul de Şiria, Valentin Bot, interpelat pe acest subiect. Edilul spune că a fost informat de Consiliul Judeţean în privinţa întreruperilor de curent şi i-a anunţat, mai departe, pe localnici. „Am primit notă telefonică de la Consiliul Judeţean şi am anunţat, şi noi, mai departe. Noi am pregătit oamenii, să ştie. Ce altceva puteam face? Eu nu lucrez la Enel, nu pot eu să le dau dispoziţii. Ei sunt stat în stat. Eu mi-am luat siguranţă pentru Primărie: i-am anunţat din timp pe oameni că se ia curentul. Nu cred că am făcut un lucru rău. Se pare că au ceva lucrări de făcut şi acesta e motivul întreruperilor… ştiţi cum e Enelul. Ei sunt stat în stat” – subliniază Valentin Bot.

Ne-am adresat Consiliului Judeţean pentru a afla mai multe detalii. „Enel-ul ne-a transmis pe fax o adresă cu locurile unde au lucrări şi întreruperi de curent. Noi am direcţionat spre Şiria informarea pe care am primit-o din partea Enel. Consiliul Judeţean nu are nicio altă implicare în această chestiune” – precizează Andreea Oţoiu, purtător de cuvânt al CJ Arad.

Firesc, în cele din urmă am luat legătura cu Enel. Bogdan Micu, reprezentant al Biroului de Presă din cadrul companiei, şi-a notat datele problemei şi a promis că ne oferă un răspuns. Nu l-am primit până la închiderea ediţiei. Vom reveni pe subiect de îndată ce Enel ne va transmite punctul de vedere al companiei.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor