Perchezitii ale DIICOT si Secret Service la Arad

De Ioana Costas
Reactualizat la:
1Comentariu
Perchezitii ale DIICOT si Secret Service la Arad
Zeci de percheziţii au avut loc în Arad, Hunedoara, Caraş Severin, Timiş şi alte 13 judeţe pentru prinderea unei grupări care a „golit” 50.000 de carduri.

HUNEDOARA. 38 de percheziţii simultane, coordonate de DIICOT Hunedoara, au avut loc în judeţele Arad, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara şi alte 13 judeţe pentru destructurarea unei grupări infracţionale care începând cu anul 2009 şi până în prezent au „golit” peste 50.000 de carduri din peste 24 de ţări din UE şi din afară, prejudiciul estimat fiind de 2.500.000 de dolari până în prezent.

Procurorii DIICOT Hunedoara susţin că activitatea infracţională a membrilor grupării a fost structurată pe mai multe paliere, fiecare dintre aceştia având atribuţii bine determinate. Anchetatorii spun că învinuitul T.F.E, care era liderul grupării, împreună cu învinuiţii B.G.N şi M.M.D se ocupau cu obţinerea datelor de identificare a cărţilor de credit, (psihing) prin interceptarea fără drept a unei transmisii de date informatice, activitate care poate fi efectuata fie prin intermediul unor programe informatice de tip keylogger, fie în interiorul unei reţele de sisteme informatice de tip sniffer sau rat prin care se obţin informaţii confidenţiale despre carduri de credit care permit accesul şi efectuarea de tranzacţii on-line sau electronice.

Vindeau datele de pe cărţile de credit

Totodată, conform procurorilor DIICOT Hunedoara, „învinuiţii D.M, S.B.C, V.C.L, Z.G.L., respectiv Z.C.V, împreună cu alte persoane de pe acest palier aveau rolul de a cumpăra datele de cărţi de credit de la învinuitul T.F.E, liderul grupării şi de la învinuita B.G.N, obţinute în mod injust, pe care ulterior le comercializau la un preţ mai mare decât cel de achiziţie. O parte din membrii grupării falsificau instrumentele de plată electronică care fie erau folosite personal de către aceştia prin accesarea fără drept a unor sisteme informatice (ATM-uri, cumpărături on-line), fie erau încredinţate altor persoane în vederea folosirii lor.”

Comunicau pe „mess” sau Skype

Ultimul palier al grupării infracţionale era reprezentat de persoanele care în schimbul unor sume modice, foloseau instrumentele de plată electronică falsificate, obţinute de la persoanele de pe palierul precedent, sumele sau bunurile obţinute fiind remise celor din palierele superioare. Procurorii spun că legătura între membrii grupului infracţional era coordonată de liderul grupării, învinuitul T.F.E şi era realizată online prin intermediul aplicaţiilor Yahoo Messenger, Skype sau a telefoanelor mobile.

39 de persoane la audieri

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate numeroase medii de stocare ale datelor informatice, care urmează a fi expertizate şi au fost puse în aplicare 39 de mandate de aducere. Procurorii au cooperat în instrumentarea cauzei cu United State – Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Mehedinţi şi Buzău, IPJ Mehedinţi şi al jandarmilor de la Brigada Mobilă de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti şi IJJ Buzău.

Suportul specializat a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor