Pirotehniştii, luați la puricat

De Valentin Goran
Pirotehniştii, luați la puricat
Au identificat și verificat agenții economici care desfășoară activități de deţinere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice.

Totul în cadrul unei campanii inițiate la nivel național, în perioada 2 noiembrie 2015 – 8 ianuarie 2016, de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă. Acțiunea intitulată „Campania de verificare a respectării prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă la desfăşurarea activităţilor cu articole pirotehnice ”, este motivată de unele evenimente grave petrecute anii anteriori în țară şi străinătate care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, ce au fost distruse în totalitate. Un alt motiv de derulare a acestei acţiuni ar fi acela că, în perioada sărbătorilor, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani. „Din fericire, la nivelul judeţului Arad, pe parcursul acestei campanii, inspectorii de muncă din cadrul ITM Arad nu s-au confruntat cu situaţii deosebite, însă, pe această cale, agenţii economici sunt atenţionaţi vizavi de importanţa respectării prevederilor legale în acest domeniu. Persoanele fizice şi juridice ce desfăşoară activităţi cu articole pirotehnice trebuie să se autorizeze și să solicite viza anuală pentru desfăşurarea activităţilor mai sus menţionate, de la instituţiile abilitate, printre care se numără şi Inspectoratul Teritorial de Muncă”, a declarat Ecaterina Isac, inspector șef ITM Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !