Pistru: 25% în plus pentru sănătate

De Simion Todoca
2Comentarii
Eusebiu Pistru
Eusebiu Pistru
Deputatul PNL, Eusebiu Pistru, declară că liberalii, votând un amendament al PSD care prevede importante creşteri salariale pentru bugetari, au demonstrat că nu ţin cont de culoarea politică atunci când este vorba despre măsuri importante pentru creşterea nivelului de trai al cetăţenilor.

„În urmă cu câteva minute, am votat creşterea salariilor bugetarilor cu 10% , dacă nu au beneficiat anterior de alte majorări. Dincolo de grija pentru un câştig decent pentru toţi, trebuie să avem în vedere faptul că vorbim despre salariaţi din administraţie, cultură, justiţie, ordine publică şi siguranţă naţională, unităţi de cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi proiectare, diplomaţie, personalul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a Caselor de Asigurări de Sănătate Judeţene, adică instituţii care sunt în slujba tuturor cetăţenilor. Cu cât salariaţii vor avea un venit decent, cu atât mai bine vor funcţiona acestea, iar cetăţeanul obişnuit nu va avea decât de câştigat. Ce este, însă, cel mai important, am votat creşterea cu 25% a salariilor din sănătate, un domeniu despre a cărui importanţă nu trebuie să vorbesc, pentru că o ştiu toţi românii. Dacă vrem ca medicii români plecaţi în străinătate pentru că acasă nu puteau trăi din salariu, să revină în ţară, dacă vrem să stopăm exodul celor care încă nu au plecat, trebuie ca statul să finanţeze sănătatea la un nivel măcar rezonabil. Votul zdrobitor din Camera Deputaţilor- 319 voturi „pentru”, 7 abţineri şi doar un vot „împotrivă”arată cât de urgențe sunt măsurile în această direcţie. Avem încredere că Guvernul va identifica rapid sursele financiare pentru acoperirea majorărilor votate”, a declarat Pistru.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor