Platim pentru apa de ploaie!

De Simona Butaru
Canalizarea, nu alte nevoi financiare FOTO: JA
Canalizarea, nu alte nevoi financiare FOTO: JA
Primăria Municipiului a alocat o sumă importantă de bani pentru a vărsa apa de ploaie din trei cartiere în canalele Mureşel şi Ier.

ARAD. Pare un fapt scos dintr-o comedie neagră, dar este, o realitate… În Arad se plătesc bani de la buget pentru a se gestiona… apa de ploaie! Şi nu este vorba despre bani mărunţi. În proiectul de buget local pe anul în curs s-au alocat nu mai puţin de 100.000 lei cu scopul de a se achita unei administraţii de stat contravaloarea preluării apelor căzute din cer în canalele de la marginea oraşului.

Într-o Notă de fundamentare care se regăseşte în proiectul de buget se prevede „necesitatea alocării de fonduri din bugetul anului 2015 pentru plata serviciilor de evacuare a apei pluviale în canalele pluviale Ier şi Mureşel aflate în administrarea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare – Filiala Arad”.

Racorduri la canale

Pentru ce se plăteşte, de fapt? Recent, s-a finalizat investiţia Municipalităţii, cu bani de la Banca Mondială „Reabilitarea zonelor urbane cu deficienţe severe ale serviciilor de canalizare, inclusiv modernizarea sistemului rutier aferent”. Apele pluviale de aici se colectează în sistemul de canalizare şi sunt direcţionate către canalele Ier sau Mureşel, în funcţie de zonă, canale administrate de către Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare. Agenţie care practică nişte tarife pentru serviciile de colectare a apelor.

Racordurile de canalizare pentru evacuarea apelor pluviale au fost executate, în cadrul proiectului: în canalul Ier – la intersecţia străzilor I. Creangă cu Dunării, respectiv, la intersecţia dintre I. Creangă şi str. I. Câmpineanu; iar în calalul Mureşel, racordul este la intersecţia dintre străzile H. Coandă şi Filotei.

Cartiere

Serviciul Edilitar din cadrul Primăriei Municipiului estimează, aşadar, că instituţia va fi nevoită să plătescă, pentru apa care va cădea din cer, în anul acesta, în Cadaş, Bujac şi Gai, suma de 100.000 lei. Suma a fost deja alocată în capitolul bugetar Mediu şi Ape, subcapitolul Canalizarea şi evacuarea apelor reziduale – Servicii de evacuare ape pluviale în Canalul Ier şi Canalul Mureşel, cu destinaţia strictă de plată a cheltuielilor de evacuare a apei de ploaie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !