Politicienii inchid si deschid strandul

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
7Comentarii
Politicienii inchid si deschid strandul
Bătaie pe uşile ştrandului Neptun. Nu la propriu, ci în declaraţii date presei. Pentru o zi, cel puţin: cea de miercuri, după ora 17.00.

Primul care a ieşit la atac a fost consilierul PSD Marin Lupaş care a condamnat faptul că liderii PDL dispun după bunul plac de baza sportivă, alungându-i pe arădeni marţi de pe ştrand pentru ca edilul local Gheorghe Falcă să poată să îşi ţină în linişte evenimentul organizat seara acolo.

„Nu este normal ca pentru o acţiune a administraţiei locale să se dispună închiderea ştrandului Neptun la ora 17. Ştrandul nu este moşia liderilor PDL, nici moşia lui Gheorghe Falcă, deci ei nu îşi pot permite să dispună după cum doresc de această bază de agrement. Nu este normal ca în plin sezon estival să fie oprit accesul la ştrand al celor care au abonamente, al celor care vor să îşi petreacă acolo după-amiaza, să fie perturbat programul agenţilor economici. Este o lipsă de respect faţă de arădeni, o sfidare a cetăţenilor. Genul acesta de decizii arată aroganţa puterii celor de la PDL”, a spus Marin Lupaş, consilier municipal PSD Arad.

Pe piaţă au apărut chiar zvonuri că Primăria Arad s-a grăbit să închidă ştrandul şi să amenajeze cât se poate de frumos locul pentru eveniment pentru că aici ar fi participat şi Traian Băsescu.

A venit apoi rândul primarului Gheorghe Falcă să susţină, în cadrul unei conferinţe de presă, că Traian Băsescu nu va fi prezent nicicum la evenimentul de marţi seara, că acestea sunt bombele lansate de PSD, care se tot ţin lanţ, şi că ştrandul nu se închide nicidecum după ora 17.00, fapt ce poate fi testat de către fiecare. A recunoscut, însă, că a existat o greşeală a administraţiei, însă doar una: nişte fluturaşi tipăriţi de cei care se ocupă de ştrand şi care le cerea arădenilor să elibereze anumite zone de la ştrand, începând cu ora 17.00, pentru că acolo vor avea loc alte evenimente. Falcă susţine că pe fluturaşi ar fi trebuit să apară doar rugămintea de eliberare a parcării din acea zonă, pentru ca evenimentul la care au fost invitaţi peste 1.000 de oameni să decurgă normal.

Edilul nu a mai precizat decât că cei care au greşit anunţul de pe fluturaşi au fost deja urecheaţi.

Ulterior conferinţei de presă a edilului-şef, PSD Arad a transmis un nou comunicat de presă în care „apreciază revenirea la normalitate în ceea ce priveşte accesul la ştrand”, dar „condamnă minciunile primarului Gheorghe Falcă din conferinţă, în care a negat dispoziţia de evacuare a ştrandului de la ora 17.00”.

„Este evident că nu puteau fi tipăriţi fluturaşi şi nu puteau fi distribuiţi fluturaşi cu anunţul de evacuare a ştrandului la ora 17 fără dispoziţia primarului. Nu este vorba despre o simplă greşeală de tipar, pentru că tinerii PSD au cerut informaţii la toate intrările ştrandului şi li s-a confirmat dispoziţia de evacuare la ora 17. Mai mult, la amiază au fost percepute la intrare doar bilete cu preţ redus, de 2,5 lei, pentru că ştrandul urma să fie închis mai repede”, se arată în al doilea comunicat PSD.

Scoşi de pe ştrand de firma de pază

Un lucru e cert dincolo de declaraţiile politicienilor. Începând cu ora 17.00, cei care se aflau în incinta bazei de agrement, zona bazinelor mari, au fost invitaţi, mai mult sau mai puţin politicos, să iasă afară. Cei care au făcut acest lucru au fost chiar angajaţii care asigură paza obiectivului, semn că intenţia de a elibera ştrandul începând cu ora 17.00 a existat dinainte. Rând pe rând, arădenii prezenţi la ştrand s-au văzut nevoiţi să părăsească baza pentru a face loc evenimentului de seară organizat de Primăria Arad.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor