Pozitia Primariei: „Ministerul se raporteaza la ipoteze false” in Parcul Eminescu

De Simona Butaru
4Comentarii
Pozitia Primariei: „Ministerul se raporteaza la ipoteze false” in Parcul Eminescu
ARAD. „Răspunsul Ministerului Dezvoltării nu face decât să se raporteze în mod general la ipotezele false pe care autorii petiției și-au susținut opoziția față de inițiativa municipalității din anul 2014 de realizare a unui Studiu de Fezabilitate pentru reamenajarea urbanistică a zonei dintre Palatul Cultural și Palatul de Justiție.

Premizele de schimbare a destinației, reducerea sau strămutarea terenurilor amenajate ca spații verzi, sunt în totalitate false și în contradicție cu intențiile pe care municipalitatea le-a avut și le-a explicat în mod repetat. În aceste condiții considerăm că articolul «Ministerul a dat de pământ cu proiectul» dezinformează, în timp ce analizând întreg cuprinsul documentului de răspuns putem aprecia că Ministerul încurajează Asociația Peisagiștilor să vină în întâmpinarea inițiativei municipalității prin implicarea în demersul de elaborare a studiului de fezabilitate”, precizează reprezentanţii Primăriei Municipiului.

Intenţia reafirmată

În documentul transmis redacţiei noastre, reprezentanţii administraţiei locale subliniază:
„Reafirmăm, din nou, că intenția municipalității a fost de a obține soluțiile specialiștilor pentru punerea în valoare a zonei (care cuprinde parcul, porțiunea de faleză a Mureșului, bulevardul V.Milea și clădirile de patrimoniu adiacente), atât din punct de vedere arhitectural-urbanistic, cât și peisager, concomitent cu deschiderea de oportunități pentru reconfigurarea circulației auto și pietonale și crearea de noi spații de parcare. Reamintim că una din condițiile obligatorii a fost explicită: «preluarea copacilor seculari și speciilor de vegetație valoroasă și a monumentului (…) care există pe amplasament». Nu s-a pus nici un moment în discuție desființarea parcului sau diminuarea suprafeței de spații verzi deoarece în orice acțiune sau inițiativă municipalitatea se raportează, în primul rând, la lege”, precizează reprezentanţii Primăriei Municipiului.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor