Praf în ochii arădenilor, cu aeroportul

De Alin Gherasim
15Comentarii
Praf în ochii arădenilor, cu aeroportul
Incredibil câtă lipsă de bun simţ: nimeni nu pleacă de la aeroport, iar decizia schimbărilor nu a aparţinut Consiliului Judeţean.

Tentativele de câştigare a popularităţii iniţiate de Iustin Cionca se întorc împotriva sa. După ce, joi seara, preşedintele Consiliului Judeţean Arad anunţa cu surle şi trâmbiţe că face „curăţenie” la Aeroportul Arad, acesta a fost contrazis chiar de proiectele votate în şedinţa de joi. Aşadar, reamintim că Cionca a anunţat că dă afară directori de la aerogară şi că nu se va opri aici, ci va interveni în toate instituţiile subordonate CJA, acolo unde va fi nevoie. „Acolo unde legea ne permite, vom acționa, pentru eficientizarea activității instituțiilor noastre, fie că este nevoie de directori mai puțini, fie că sunt necesari mai mulți”, anunţa, triumfător, Cionca.

Doar că prima declaraţie, transmisă în cadrul unui comunicat de presă, a fost contrazisă total de ce s-a întâmplat de fapt. Autoritatea Aeronautică din România a efectuat un control la Aeroportul Arad şi a transmis mai multe propuneri, printre care şi schimbarea unor denumiri de funcţii, totul pentru a ne alinia la standardele europene. Aşadar, „debarcarea” lui Ovidiu Moşneag din funcţia de director comercial a fost impusă, oarecum, de către alţii. Iar Moşneag nu pleacă de la aeroport, urmând să preia funcţia de consilier comercial. În proiectul de hotărâre supus votului consilierilor se arată că numărul de angajaţi de la Aeroportul Arad va rămâne acelaşi, 66. Se va schimba numai denumirea unor posturi.

Încă o aberaţie

În cadrul şedinţei de consiliu în care s-a stabilit modificarea statului de funcţii de la Aeroportul Arad a fost lansată o altă aberaţie. Consilierul judeţean Daniel Trifon a cerut ca, în cadrul Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a aerogării, să se introducă un principiu al performanţei pentru oamenii din conducere. Ideea a fost îmbrăţişată imediat de Iustin Cionca, acesta recomandând colegilor de partid să voteze amendamentul solicitat de Trifon, lucru care s-a şi întâmplat. Însă preşedintele CJA ar trebui să fie atent la ce votează. Pentru că un principiu al performanţei poate fi introdus numai în contractul de management semnat între Consiliul Judeţean şi directorii aeroportului. În regulamentul de funcţionare al aerogării acest principiu nu are nicio valoare. Merită lăudată intenţia lui Cionca, însă ar trebui ca performanţa să fie cerută managerilor în propriul lor contract.

Înainte de Cionca

Un alt aspect care arată faptul că Cionca a încercat să manipuleze prin comunicatul de presă în care anunţa demiterea directorilor se vede foarte simplu, dacă ne uităm pe cererea prin care Ovidiu Moşneag însuşi a cerut desfacerea contractului de muncă. Cererea a fost depusă în data de 16 iunie 2016, cu o săptămână înainte de alegerea lui Iustin Cionca în funcţia de preşedinte al CJA.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor