Premiați pentru scrisul frumos

De Monica Ardelean
Premiați pentru scrisul frumos
Concursul-pilot ,,Flori de caligrafie’’ lansat la Colegiul Naţional ,,Vasile Goldiş’’ și-a premiat câștigătorii.

Două profesoare de limba și literatura română, Anca Giura şi Livia Nadiş au avut inițiativa unui concurs care sparge cutumele generațiilor actuale de elevi. Fără taste, fără screen touch, elevii colegiului arădean și-au testat talentul de a scrie frumos. Spre bucuria organizatorilor, au fost trimise spre jurizare 200 de lucrări din care au fost alese și premiate 23. „Interesul deosebit pentru caligrafie a încântat juriul, iar conducerea şcolii încurajează extinderea acestui concurs la nivel municipal anul viitor. Lucrările deosebit de îngrijite, caligrafiate pe baza unor texte lirice alese cu grijă au aparţinut unor autori de la şase la optsprezece ani. Cele câştigătoare sunt grupate pe două panouri tematice în cele două corpuri de clădire ale şcolii spre bucuria publicului privitor. Expunerea lor itinerantă va continua într-o librărie din oraş”, a declarat Anca Giura.

Pasionați de scrisul frumos

Au participat elevi de la clasa I și până în clasa a XII-a care au demonstrat că arta caligrafiei poate deveni o pasiune veritabilă în această eră a tehnologizării. Și ca un element de curiozitate, organizatorii ne-au declarat că zodia cea mai caligrafică s-a dovedit a fi „Gemenii”. Au câștigat: Rosenberg Alexandru, clasa I A (înv. Viorel Dolha), Suci Oana, clasa I B (înv. Anca Mica-Prundeanu), Hutai Alessandra și Dârlea Ariadna, clasa a II- a A (înv. Ema Burciu), Stoia Andreea, clasa a III-a A (înv. Varga Janeta), Mihuţa Fabiana şi Tomoioagă Alessia clasa a III-a B (prof. Dana Tomșa), Negru Alexandra și Trifan Carla, clasa a IV-a A (înv. Alina Năsui), Craivan Diana, clasa a V- a A, Horhogrea Simona, clasa a V- a B, Briciu Anastasia, clasa a VI-a A, Sărac Patricia, clasa a VI- a A, Sterbling Roberta, clasa a VII- a A , Butnariu Nicoleta, clasa a VII- a A, Gloria Gavrilă, clasa a VIII-a C, Berinde Amalia, clasa a VIII- a A , Bălăban Debora, clasa a IX-a C, Costaniuc Petrică, clasa a IX-a D, Mariş Olivia, clasa a X- a A , Ardeiu Denisa, clasa a XI- a D, Tirsin Bianca, clasa a XI- a E, Florea Larisa, clasa a XII- a E.5caligrafie5caligrafie2caligrafie3caligrafie4caligrafie6caligrafie7caligrafie80Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !