Primăria se impune pe șantier: societatea RCS&RDS, obligată să refacă trotuarul pe Romanilor

De Valentin Goran
5Comentarii
Primăria se impune pe șantier: societatea RCS&RDS, obligată să refacă trotuarul pe Romanilor
În cursul zilei de marţi, 3 octombrie, compania RCS-RDS a început frezarea îmbrăcăminţilor asfaltice, o primă etapă în vederea refacerii integrale trotuarului de pe Calea Romanilor.

Arad. În data de 1 octombrie, vă anunțam că pentru prima dată în ultimii ani de zile Primăria Municipului Arad intervine în cazul șantierelor deschise pe raza municipiului la capitolul „readucere la starea inițială”. Pe scurt, Primăria Municipiului Arad a dispus sistarea lucrărilor de refacere a trotuarului de pe Calea Romanilor, pe sensul de mers spre Piaţa Romană.
„Deoarece compania RCS&RDS nu a respectat prevederile regulamentului privind avizarea, executarea, urmărirea şi recepţionarea calitativă a lucrărilor edilitar-gospodăreşti (carosabil, trotuare, platforme, alei şi zone verzi) din municipiul Arad, lucările au fost sistate. Vorbim de obligativitatea societăţii care a intervenit la rețele de a reface integral suprafața afectată, pe toată lățimea trotuarului din porțiunea afectată”, a declarat Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.
După cum știți, sau poate ați văzut, până acum toate companiile de utilități precum gaz, apă, curent și telefonie, spărgeau carosabilul (de multe ori vorbim de străzi proaspăt reabilitate) și astupau doar locul unde s-a intervenit și nu toată suprafaţa trotuarului sau a carosabilului. De aici rezultau două probleme: pierderea garanției pe stradă, dar cel mai dureros, strada care figura reabilitată în actele Municipalității arăta deplorabil pe teren următorii ani.

trotuar-123
Primăria Arad spune că „societatea care a intervenit la rețele are obligaţia de a reface integral suprafața afectată, pe toată lățimea trotuarului din porțiunea afectată, nu doar șanțul respectiv”.Vă vine să credeți sau nu, vă anunțăm că după ani de zile, Primăria Municipiului Arad intervine în cazu...


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor