Prof. Dr. Alexandru Bucur: „Păstrăm tradiția inițierii în implantologie”

6Comentarii
Prof. Dr. Alexandru Bucur: „Păstrăm tradiția inițierii în implantologie”
În această toamnă, Aradul a devenit din nou un pol important al implantologiei românești prin implicarea Asociației chirurgilor oro-maxilo-faciali și dento-alveolari în organizarea Cursului de Inițiere în Implantologie pentru tinerii medici.

Cu această ocazie, am reușit să stăm la o discuție interesantă cu Prof. Dr. Alexandru Bucur, cel care și-a răpit câteva clipe pentru a ne împărtăși din experiența sa.

“Păstrând tradiția inițiatorului acestui curs, regretatul Prof Dr. Victor Valea, noi am continuat cu profesionalism și dăruire, formarea și perfecționarea tinerilor colegi. Echipa de astăzi formată din Prof. Dr. Alexandru Bucur, Prof. Dr. Alexandru Petre, Asist. Univ. Dr. Liviu Tuturici, Dr. Dan Ardelean si Asist. Univ. Dr. Mihai-Bogdan Bucur, cu răbdare și dăruire a oferit și oferă în continuare un sprijin real în deprinderea noțiunilor de bază teoretice dar și practice ale terapiei implanto-protetice.

Prin ce spunem noi dar și cursanții noștri ce excelează acest curs? Simplu: prin formare nu numai teoretică sau practică pe modele/os animal ci îndeosebi prin inserarea de către cursanți a implanturilor pe propriul pacient sub îndrumarea și asistarea acestora de către membrii echipei medicale. Practic, este singurul curs din țară în care cursantul, după insușirea noțiunilor teoretice bazale și dupa exersarea pe modele a inserării implanturilor, trece la inserarea pe propriul pacient a implanturilor, îndrumat și asistat de către noi. Cursul, structurat pe 3 module, vizează nu cantitatea ci calitatea, astfel spus avem un număr de maxim 10-12 cursanți tocmai pentru a putea oferi îndrumare și asistare eficientă.

Aceste cursuri nu reprezintă o terapie de masă iar experiența celor 10 ani ne-a demonstrat acest lucru. Există un dialog permanent între lectori, traineri și cursanți, toți avem încă de învătat și cred că am reușit să înlăturăm stilul care pune o perdea între profesor și student. Vom continua să ne autoperfecționăm învățându-i pe cei tineri. Cred și sper că actualii profesioniști din domeniul medical clădesc și ridica generații viitoare de tineri medici.”6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor