Proiect european finalizat la Lipova

De Valentin Goran
Rezultatele au fost prezentate într-o conferinţă
Rezultatele au fost prezentate într-o conferinţă
ARAD. Asociația Excelsior a finalizat un proiect de 2 ani de zile prin care protejează habitatele și speciile din jurul orașului Lipova.

Nu mai puțin de 5100 hectare de teren din jurul orașului Lipova, județul Arad fac parte dintr-un proiect care are menirea de a proteja și conserva habitatele și speciile de importanță comunitară și națională ce trăiesc aici. Este vorba de siturile Natura 2000, Pădurea Neudorfului şi Râul Mureş între Lipova şi Păuliş. În cadrul unei conferințe susținute chiar în orașul Lipova, în data de 29 aprilie, au fost prezentate rezultatele proiectului denumit „Elaborarea planurilor de management pentru ROSCI0337 Pădurea Neudorfului şi ROSCI0370 Râul Mureş între Lipova şi Păuliş”, proiect ce s-a desfășurat pe o perioadă de 24 de luni, în valoare de 726.450 lei. Practic custodele acestei arii protejate, Asociaţia pentru Promovarea Valorilor Naturale şi Culturale ale Banatului şi Crişanei „Excelsior” din Arad a elaborat planurile de management, a conştientizat populaţia cu privire la necesitatea şi importanţa elaborării şi implementării planului de management și a crescut capacitatea de management a acestor arii naturale protejate. „Excelsior” a derulat acest proiect în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Mediu” – Axa 4, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi Guvernul României.

Utilizare durabilă a resurselor

„În cadrul conferinţei au fost prezentate cele mai importante rezultate ale proiectului. Astfel, au fost menţionate studiile de inventariere a speciilor şi habitatelor de importanţă comunitară din lunca râului Mureş şi Pădurea Neudorfului. Aprobarea acestor planuri de management de către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor va conduce la o reglementare eficientă a activităţilor cu potenţial impact negativ asupra naturii, precum şi la utilizarea durabilă a resurselor naturale în zona ţintă. Poziţia localnicilor, a proprietarilor şi administratorilor terenurilor din ariile naturale protejate este esenţială în luarea deciziilor referitoare la conservarea populaţiilor speciilor şi habitatelor. Astfel informarea şi conştientizarea comunităţilor locale au reprezentat paşi inevitabili în demersul de aprobare a planurilor de management”, a declarat Mihai Sorin Pascu, președintele Asociației Excelsior.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !