PSD: Solutia pentru Gimnaziala “Mihai Eminescu” este cumpararea cladirii

De Monica Ardelean
4Comentarii
Flavius Măduţa FOTO:JA
Flavius Măduţa FOTO:JA
ARAD. Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” a revenit în discursurile politicienilor arădeni după ce Consiliul Local a votat reducerea chiriei. Chiria exorbitantă plătită în urmă cu câţiva ani, de de peste 9.000 euro per lună a ajuns, după votul consilierilor la 2.500 euro, după ce anul trecut şcolar a fost stabilită la 4.000 euro.

„Reducerea chiriei este rezultatul dezbaterii legate de această şcoală, în care noi am contestat plata unei chirii foarte mari şi am solicitat achiziţionarea imobilului. Chiria a scăzut de la aproape 10 000 de euro la un sfert. Din păcate însă, nu se rezolvă nici acum problema de fond a şcolii, în interesul elevilor, părinţilor şi profesorilor, doar prelungeşte o situaţie neclară pentru încă doi ani” a declarat deputatul PSD Flavius Măduţa. În opinia deputatului, soluţia corectă o reprezintă cumpărarea clădirii, ceea ce ar permite investiţii şi implicit ar asigura condiţii mult mai bune pentru elevi. “Din cauza faptului că funcţionează într-un spaţiu închiriat, şcoala nu poate beneficia de investiţii din bani publici. Astfel, copiii vor învăţa în continuare în spaţii inadecvate şi nu cred că părinţii se vor mulţumi cu faptul că Primăria plăteşte o chirie mai mică. Aşa cum am spus în mai multe intervenţii şi într-o dezbatere publică la care au participat părinţii şi profesorii interesaţi de şcoală, nu am atribuţii directe pentru a rezolva problema şcolii. Dacă depindea de mine, problema era deja rezolvată. Am fost implicat în această problemă de Gheorghe Falcă, nu am dorit o polemică politică ci am căutat şi am identificat o soluţie. După discuţii cu părinţii, profesorii şi Prefectura, după ce am analizat cu atenţie situaţia şcolii, am spus că singura soluţie este achiziţionarea imobilului” a punctat Măduţa.

A existat chiar şi un proiect de hotărâre în CLM în acest sens, al consilierilor PSD, care a fost respins. “Gheorghe Falcă a respins această soluţie şi a promis că va rezolva situaţia şcolii. Iată că a trecut de atunci mult timp şi nu a identificat nicio soluţie realistă şi realizabilă, a preferat un joc politic în detrimentul elevilor. Pierde astfel învăţământul, pentru că şcoala Mihai Eminescu funcţionează în continuare într-un spaţiu inadecvat, în care nu se pot realiza investiţii. Cred că problema achiziţionării clădirii în care îşi desfăşoară activitatea şcoala trebuie rediscutată în CLM”, a declarat deputatul Flavius Măduţa.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor