Purcaru: Codul Fiscal, urgenţă

De Simion Todoca
3Comentarii
Mircea Purcaru Foto :JA
Mircea Purcaru Foto :JA
Copreşedintele ALDE Arad, Mircea Purcaru, crede că adoptarea Codului Fiscal se impune mai mult ca oricând.

Orice întârziere a implementării Codului Fiscal creşte descurajarea investitorilor şi duce la un recul al firmelor româneşti existente, spune vicepreşedintele IMM-urilor. Necesitatea reducerii fiscalităţii, spune Purcaru, este demostrată de cifre, iar acestea ar trebui luate în considerare înainte de orice interes de natură politică. „După mine, schimbarea atitudinii guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, în privinţa adoptării Codului Fiscal este inexplicabilă din punct de vedere economic, mai ales că această schimbare de optică a survenit retrimiterii Codului Fiscal la Parlament de către preşedintele Iohannis.

Coincidenţă sau nu, în Parlament se pregăteşte legea privind limitarea mandatelor guvernatorului BNR, la două, situaţie care ne-ar putea îndreptăţi să credem că Mugur Isărescu susţine poziţia preşedintelui Iohannis în speranţa că şi acesta îl va sprijini pe el”, spune Mircea Purcaru. Liderul ALDE este de părere că BNR este perfect conştientă de urgenţa implementării Codului Fiscal, fiind la curent cu tot ce se întâmplă în sectorul economic. „Trebuie să observăm că poziţia de acum este a şefului BNR, mai exact a persoanei Mugur Isărescu , aceea a instituţiei nefiind similară. În acest sens, prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, a venit cu o analiză la obiect, care arată că actualul cadru fiscal duce la faliment mii de firme, având ca efect direct creşterea şomajului, scăderea locurilor de muncă etc. Concret, arată Florin Georgescu, în România există aproximativ 260.000 de firme private cu pierderi, în valoare de 39 mld. lei, această sumă menţinându-se relativ constantă în ultimii 7 ani, iar gradul ridicat de îndatorare duce la un grad de bancarizare scăzut. În perioada 2000-2013, s-a înregistrat majorarea ponderii pierderilor sectorului privat în total pierderi cu 38 puncte procentuale. Cu alte cuvinte, chiar dacă nu o spune direct, Florin Georgescu sugerează necesitatea relaxării fiscale, pentru încurajarea firmelor existente şi a investitorilor noi”, conchide Purcaru.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor