Puşcăria caută un doctor şi un preot

De Alin Gherasim
3Comentarii
Puşcăria caută un doctor şi un preot
Penitenciarul Arad vrea să angajeze un medic şi un preot, dar există nişte cerinţe ce trebuie îndeplinite.

Penitenciarul Arad vrea să angajeze un doctor şi un „doctor de suflete”. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a scos la concurs zeci de posturi de medici şi de preoţi pentru puşcăriile din toată ţara. Iar pe lista închisorilor în care se organizează aceste angajări se află şi Penitenciarul Arad. Pentru deţinuţii noştri se caută un preot şi un medic specialist în medicină generală/medicină de familie. Ce condiţii trebuie să îndeplinească popii care vor să lucreze în Penitenciarul Arad? Se pot înscrie la concurs preoţii ortodocşi hirotoniţi cu minim doi ani vechime în activitatea pastorală, care nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii cinci ani şi care au binecuvântare din partea ierarhului titular al Arhiepiscopiei sau Episcopiei în teritoriul căreia se află unitatea penitenciară pentru care candidează.

Printre „principalele abilităţi, calităţile şi aptitudini” ce vor fi avute în vedere la selecţia preoţilor din penitenciare se numără: nivel intelectual peste mediu; bune abilităţi de comunicare şi relaţionare; stabilitate emoţională (abilitatea de a-şi menţine echilibrul emoţional în situaţii de stres fără a prezenta manifestări extreme şi neconcordante cu situaţia); adaptabilitate la situaţii noi, flexibilitate; rezistenţă crescută la frustrare şi la lucrul în condiţii de stres prelungit, integritatea morală.
În ceea ce priveşte postul de medic, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe: îndeplinesc condiţiile de studii şi vechime prevăzute de lege; au capacitate deplină de exerciţiu şi sunt apte din punct de vedere medical şi psihologic pentru îndeplinirea funcţiei; nu au fost condamnate definitiv pentru săvârşirea de infracţiuni; nu au fost eliberate din motive imputabile sau destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani; nu au fost agenţi sau colaboratori ai organelor de securitate ca poliţie politică. Toţi cei interesaţi pot intra în posesia documentelor necesare pentru înscrierea la concurs de pe site-ul de internet al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor