Puşcăriaşii arădeni, cei mai buni fotbalişti din vest

De Alin Gherasim
1Comentariu
Puşcăriaşii arădeni, cei mai buni fotbalişti din vest
Penitenciarul Arad a găzduit Cupa de Vest la minifotbal din sistemul penitenciar românesc, eveniment ajuns la ediţia a IX-a.

În data de 23 septembrie, pe terenul de fotbal din incinta închisorii din Arad s-au întrecut echipele de fotbal formate din deţinuţi încarceraţi în penitenciarele din Arad, Timişoara, Oradea, Bârcea Mare şi Drobeta Turnu Severin. Gazdele, adică fotbaliştii puşcăriaşi din Arad, au câştigat cupa, terminând pe primul loc. Aceştia au fost urmaţi de deţinuţii de la penitenciarul din Timişoara, locul al doilea, şi penitenciarul din Drobeta Turnu Severin, pe locul al treilea. „Demersul recuperativ organizat şi desfăşurat în aşezămintele de detenţie are ca obiective principale conferirea de utilitate timpului carceral şi crearea premiselor necesare reintegrării sociale a celor care au săvârşit infracţiuni. În acest sens, este importantă participarea persoanelor private de libertate la activităţi valorizatoare, care să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine, constituindu-se, în acelaşi timp, într-un bun prilej de învăţare şi exersare a conduitelor prosociale. Competiţiile sportive, educaţia fizică, programele de cultură fizică şi sport sunt paliere de asistenţă a persoanelor private de libertate cu largă adresabilitate în populaţia penitenciară generală, ce pot fi dezvoltate pe termen mediu şi lung, prin alocarea minimului necesar de resurse umane şi materiale”, au spus reprezentanţii Penitenciarului Arad.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor