Răfuială cu mascaţi la Şeitin

De Alin Gherasim
4Comentarii
Clinciuri între mascaţi şi cinci şeitineni FOTO: JA
Clinciuri între mascaţi şi cinci şeitineni FOTO: JA
Scandal între poliţişti şi petrecăreţi: s-au îmbrâncit până a fost nevoie de intervenţia mascaţilor.

Ceea ce se anunţa o seară de petrecere la Şeitin a devenit una de coşmar. Un pic prea mult alcool, puţin tupeu în plus, dublate de prezenţa Poliţiei în zonă au fost premisele perfecte pentru un final „apoteotic”: intervenţia în forţă a mascaţilor. Petrecerea organizată sâmbătă, cu ocazia unui botez, în comuna Şeitin, a adunat lume multă. Invitaţii au petrecut ore bune până când, la un moment dat, unul dintre ei a făcut un gest necugetat: şi-a făcut nevoile fiziologice în stradă. Ghinionul lui a fost că în zonă se afla un echipaj de Poliţie de la ordine publică, echipaj ce a văzut „în direct” infracţiunea. Potrivit informaţiilor, oamenii legii s-au dus la respectivul chefliu şi i-au cerut să se legitimeze. Curajos din cauza alcoolului şi cu tupeu puţin prea mare, bărbatul respectiv a refuzat să îşi spună numele, dar poliţiştii au insistat să îi afle identitatea. În secunda următoare petrecăreţul şi oamenii legii se ţineau unii pe alţii de gât şi îşi aruncau ameninţări peste ameninţări. Ceilalţi invitaţi de la petrecere, care au văzut că prietenul lor a fost luat la rost de poliţişti, nu au fost de acord cu insistenţele oamenilor legii şi au intervenit.

Doar de aici povestea merge… pe două căi diferite. Poliţiştii spun că alţi patru indivizi au venit şi i-au ameninţat cu bătaia, în timp ce invitaţii de la petrecere susţin că cei patru au vrut doar să îi despartă. Într-un final, „grămada violentă” s-a despărţit. Şi aici există două variante: petrecăreţii spun că au ajuns la o înţelegere cu poliţiştii, în timp ce oamenii legii spun că s-au retras de frică. Şi de acum încolo începe adevăratul scandal.

Scandalul merge, după cum ne-am aşteptat, pe două căi diferite, în funcţie de partea pe care o asculţi. „După acel incident, bărbatul care s-a luat la harţă cu poliţiştii a fost trimis de prietenii lui să îşi ceară scuze de la oamenii legii. Acesta a făcut acest lucru, iar poliţiştii i-ar fi spus să meargă liniştit şi să îşi vadă de petrecere. Asta se întâmpla în jurul orei 1:00 noaptea. A doua zi, duminică dimineaţa, pe la ora 10:00, o dubă de mascaţi a venit şi i-a luat de acasă pe toţi cei implicaţi în scandal. Aceştia au fost adunaţi fiecare de la casa lui, după care mascaţii i-au bătut de i-au nenorocit. Nu i-a întrebat nimeni nimic, nu le-a spus nimeni nimic, doar i-au bătut”, spune o persoană din Şeitin.

Se pare că „lecţia” primită de la poliţiştii cu măşti pe faţă a fost atât de „dureroasă” încât toţi cei care au făcut cunoştinţă cu duba Poliţiei s-au dus la Serviciul de Medicină Legală, de unde şi-au scos certificate medico-legale care atestă faptul că au fost loviţi cu sălbăticie. Oamenii nu vor să lase lucrurile aşa şi au spus că îşi vor angaja un avocat şi îşi vor căuta dreptatea în instanţă. „Cel care a refuzat să se legitimeze a greşit, este clar. Însă poliţiştii aveau şi alte căi prin care îl puteau pedepsi. Puteau să îl amendeze, să îi facă dosar penal, orice vroiau ei, nu să aducă mascaţii şi să îi bată pe toţi”, spune un şeitinean.

Variantă total opusă

Informaţii venite dinspre Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad sunt, însă, altfel. Povestea este comună până în momentul în care au intervenit în altercaţie cei patru invitaţi care au sărit în ajutorul prietenului lor. Dacă petrecăreţii spun că, de fapt, doar l-au tras pe bătăuş de pe poliţist, oamenii legii spun altceva. „Cei patru au încercat să îi intimideze pe poliţişti şi au vrut să îi agreseze. Poliţiştii s-au retras şi au solicitat sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale. Aceştia s-au deplasat la Şeitin şi au reuşit să îi legitimeze pe cei care au făcut scandal”, ne spun sursele din Poliţie.

Totuşi, există o neconcordanţă: incidentul iniţial a avut loc în jurul orei 12:30-1:00 noaptea, iar mascaţii s-au deplasat la intervenţie după vreo 9-10 ore. La Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad nu a fost depusă încă nicio plângere referitoare la agresiunea de care s-ar face vinovaţi mascaţii, însă, dacă va fi depusă o astfel de sesizare, va demara o anchetă internă. Mingea e acum în terenul celor care spun că au fost bătuţi de poliţişti.

Amenzi usturătoare

După ce, într-un final, poliţiştii au reuşit să îi identifice pe scandalagii (cu ajutorul mascaţilor), s-au pus pe scris procese verbale. Bărbatul de la care a pornit scandalul, adică cel care îşi făcea nevoile fiziologice în stradă, a fost amendat cu 1.500 de lei. Mult mai gravă este situaţia celorlalţi cheflii. Aceştia au primit câte o amendă de 3.000 de lei fiecare pentru împiedicarea organelor de poliţie să-şi îndeplinească sarcinile de serviciu.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor