Raid prin cluburile, barurile şi restaurantele din Arad

De Ioana Costas
17Comentarii
Raid prin cluburile, barurile şi restaurantele din Arad
Ce au găsit pompierii arădeni în urma controalelor la unităţile de alimentaţie publică?

Au fost în control atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte (la locaţiile care îşi desfăşoară activitatea doar noaptea) în cluburile, discotecile, barurile şi restaurantele din Arad. Vorbim despre ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad care au descins la societăţi comerciale cu domeniul de activitate „alimentaţie publică”. Reprezentanţii ISU Arad au descoperit nereguli precum lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, utilizarea de instalaţii electrice necorespunzătoare, lipsa sau reducerea gabaritului căilor de evacuare şi lipsa mijloacelor de stingere a incendiilor. Pentru aceste nereguli, ofiţerii şi subofiţerii ISU Arad au aplicat 27 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 109.256 lei. Controalele celor de la ISU Arad au fost efectuate în perioada 6-11 noiembrie, 21 de societăţi comerciale fiind controlate. „O parte din nereguli au fost sancţionate cu avertisment sau remediate pe timpul controlului. Nu s-a luat măsura opririi activităţii nici unui agent economic”, a declarat căpitanul George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.
Casa de Cultură a Sindicatelor a trimis o notificare către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă prin care informează că îşi încetează activitatea.

Când ai nevoie de avize?

În conformitate cu prevederile Legii nr. 307/2006, cu modificările şi completările ulterioare, proprietarul ori beneficiarul construcţiei are obligaţia să solicite şi să obţină avizul înainte de începerea lucrărilor execuţie la construcţii noi, de modificare a celor existente şi/sau la schimbarea destinaţiei acestora. Totodată, proprietarul ori beneficiarul are obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu înainte de punerea în funcţiune a clădirilor ori spaţiilor amenajate în clădiri care intră sub incidenţa HGR nr. 1739/2006 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu, cu modificările şi completările ulterioare.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor