Ramona Lile, rector UAV: „Fiecare femeie este o poveste”

Ramona Lile, rector UAV: „Fiecare femeie este o poveste”
Despre cum se ţese povestea unei femei, despre rolurile pe care le îmbracă, printre zâmbete şi greutăţi.

„Cred că fiecare femeie e o poveste. O poveste în care se vorbește despre iubiri, despre copii, despre părinți, despre rutina unei meserii făcută cu drag sau pur și simplu dintr-o necesitate pecuniară, despre carieră, despre urcușuri și coborâșuri, despre tot ceea ce ne umple viața zi de zi. În unele vieți e mai multă iubire, în altele povestea se țese în jurul maternității; pentru unele destinul se confundă cu ascensiunea socială sau poate cu zbaterea din lumea afacerilor.

Cum e femeia anului 2016? Cu siguranță există tipologii conturate de sociologi în care cuvintele cheie sunt carieră, ambiție, putere. Cu siguranță se poate spune că aceste noi valențe ale feminității sunt mult mai vizibile decât în alte vremuri, pentru că lumea are acum alte reguli, care le dau aproape întotdeauna câștigătoare pe cele aflate sub lumina reflectoarelor. Dar nu despre ele trebuie să vorbim acum, ci despre acele doamne lângă și cu care muncim, despre acele doamne cu care ne oprim pe stradă pentru a schimba o vorbă, despre acele doamne pe care le cunoaștem și al căror nume ascunde o poveste. Și povestea unui destin din care, într-un fel sau altul, facem și noi parte.

Ce înseamnă să fii femeie astăzi? Ceea ce a însemnat și acum 10 ani sau 50 de ani, înseamnă ca aceea bucățică de destin pe care o împarți cu ceilalți la un moment dat în viață să le aducă bucurie, înseamnă ca dâra pe care o lași în viața celuilat să fie plină de lumină. Și nimeni în lumea aceasta nu știe să lumineze un destin la fel de frumos ca o femeie.

La Mulți Ani doamnelor și domnișoarelor!”.

„Nimeni în lumea aceasta nu știe să lumineze un destin la fel de frumos ca o femeie”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !