Razboi verbal la ANIF, intre Pele si Purcaru

De Simion Todoca
Reactualizat la:
5Comentarii
Mircea Purcaru Foto : JA
Mircea Purcaru Foto : JA
ARAD. Aflat la Bucureşti, unde este angajat al ANIF, ca şi consilier A, Mircea Purcaru face precizări legate de perioada în care a funcţionat ca director la ANIF Arad, în locul lui Gheorghe Pele.

„Mai întîi, vreau să le spun celor care m-au acuzat că, în loc să fiu la Bucureşti, la locul de muncă, am ţinut, la Arad, o conferinţă de presă, că până miercuri, 21.01, am fost în concediu. Să stea liniştiţi, eu nu ţin conferinţe de presă în timpul orelor de serviciu, cum fac cei de la PDL şi nu-i critică nimeni”, a declarat, telefonic, Mircea Purcaru. Care a ţinut să răspundă la declaraţiile lui Gheorghe Pele, revenit ca director la ANIF Arad după ce i-a expirat detaşarea.

„Gheorghe Pele spune, ironic, să merg la el să-mi dea de lucru, fiindcă este mult de lucru. În cele două luni cât am fost detaşat de la Bucureşti la Arad, ca director, am constatat exact ceea ce recunoaşte Pele, că preferă să dea altora de lucru, el neavând acest exerciţiu. Chiar mi-a dat de lucru, am făcut în două luni ce nu a făcut el în tot mandatul. Am aranjat sediul, care era în stare jalnică, nu s-a mai zugrăvit acolo de 14 ani, uşile, ferestrele şi mobilierul erau vraişte. Am rezolvat problema centralei termice, care a explodat în 2013, ca să nu îngheţe oamenii de frig. Personalul era într-o stare de detaşare totală, neavând obiectul muncii. Mă rog, acestea sunt probleme de spirit gospodăresc, să trecem la activitatea principală a unui director. În cele două luni, în urma numeroaselor diligenţe pe care le-am făcut, au demarat lucrările de desecare la canalul de la Nădlac, pentru realizarea subtraversării la autostradă, pentru utilajele agricultorilor nădlăcani. Din 2012 au solicitat acest lucru, dar nu s-a făcut nimic. Mai departe, încă de pe timpul când a fost Vlaicu director, la minister zăceau două propuneri de proiecte transfrontaliere pentru canalul Mureşel şi canalul Morilor. Pele ori habar nu avea de ele, ori îi era prea greu să se deranjeze să se intereseze . M-am interesat eu, am găsit dosarele, uitate prin nişte sertare, am făcut demersuri, iar propunerile au fost discutate şi aprobate în CTE al ministerului. Urmează să fie contactată partea ungară, pentru depunerea în oglindă a proiectelor către autoritatea contractantă. Cât despre organizarea concursului, care speră Pele că nu va fi niciodată, eu cred că va fi, iar eu voi candida, cu certitudine”, încheie Mircea Purcaru.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor