Rectificare cu scandal la CJA

De Alin Gherasim
Rectificare cu scandal la CJA
Rectificarea bugetară de la CJA a stârnit nemulţumire în tabără PSD, dar se pare că Opoziţia a pierdut pe mâna ei.

ARAD. Se anunţau înţepături în şedinţa Consiliului Judeţean Arad (CJA) referitoare la împărţeala banilor către localităţile din judeţ. Însă, în primă fază, se anunţa scandal între consilierii PDL, taberele Falcă şi Ioţcu. Dar, până la urmă, neînţelegerile s-au produs între Puterea şi Opoziţia din CJA. Practic, s-a observat încă de la început că şedinţa extraordinară, a cărui principal punct de pe ordinea de zi era rectificarea bugetară, avea să fie una fierbinte.
În momentul în care preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu, a solicitat aprobarea ordinei de zi, 8 dintre aleşi, toţi din tabăra PSD, au votat împotrivă. Cu toate acestea, ordinea de zi a fost adoptată cu majoritate. A urmat apoi o perioadă de acalmie, cinci dintre proiectele supuse votului fiind aprobate în unanimitate de către consilieri. Strategic, cel de al şaselea proiect, cel care se referă la împărţirea banilor către localităţile din judeţ, a fost lăsat la final. Când s-a ajuns la votul pe ultimul proiect, toţi consilierii PSD s-au ridicat şi au părăsit sala. Fără să facă vreo declaraţie, fără să vină cu vreo obiecţie, pur şi simplu s-au ridicat şi au plecat.

Banii sunt problema

Ulterior, după ce şedinţa s-a terminat, pesediştii au anunţat şi motivul plecării lor: „împărţeala discreţionară a fondurilor. Multe dintre localităţile conduse de primari PSD nu au primit bani. Altele au primit bani, dar foarte puţini. Iar asta nu s-a întâmplat doar la această rectificare, ci şi la începutul anului, când s-a votat bugetul”. Consilierii judeţeni din Opoziţie susţin că fondurile au fost împărţite pe criterii politice şi că bugetele localităţilor din judeţul nostru, dar şi dezvoltarea lor, au fost dezechilibrate de împărţeala dictată de CJA.

Pe mâna lor

Proiectele de hotărâre au fost întocmite de aparatul propriu al CJA şi au fost discutate şi analizate în comisii, înainte de şedinţă. Întrebaţi dacă au luat atitudine şi în comisii împotriva rectificării, pesediştii au cam ridicat din umeri: „nu am votat proiectul nici în comisie”. Întrebaţi de ce nu au venit cu un amendament la proiect, consilierii din Opoziţie au ridicat din nou din umeri: „nu am avut timp să întocmim amendamente”. Mai mult, alţi consilieri judeţeni spun că, în unele comisii, pesediştii au votat proiectul de hotărâre şi i-au dat undă verde pentru a intra în şedinţă. „Nu au comentat nimic, nici măcar nu au deschis vreo discuţie pe marginea acestui proiect de hotărâre”, au spus sursele noastre.
Aşa că, deşi proiectul a fost întocmit într-un anume fel, nimeni nu a încercat să îl modifice pentru a atrage sume către alte localităţi care nu au fost menţionate la împărţeala banilor.

Un vot împotrivă

Al şaselea proiect, cel mai delicat din şedinţa CJA de ieri, a fost votat de toţi consilierii judeţeni rămaşi în sală, mai puţin de unul singur, Mircea Purcaru. Acesta nu a fost de acord cu propunerile aparatului de specialitate a consiliului şi a decis să voteze împotriva rectificării.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !