Reparaţii pe drumul spre Schitul Tămand

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
Va fi mai uşor de ajuns la Schitul Tămand
Va fi mai uşor de ajuns la Schitul Tămand
Un drum de patru kilometri, care leagă Ineul de schitul Tămand, a intrat la reparat spre mulţumirea credincioşilor care bat la poarta lăcaşului de cult.

Se va ajunge mai uşor spre Tămand şi spre lăcaşul de rugăciune de acolo. Spre bucuria celor care au credinţă. Totul, în urma repartizării sumelor defalcate din TVA către administrațiile locale. Un beneficiar al acestor fonduri venite prin autoritatea judeţeană este și drumul comunal care leagă orașul Ineu de Schitul Tămand, lăcaș monahal înființat în anul 2009, singurul așezământ monahal din protopopiatul Ineu, care pe lângă activitatea duhovnicească specifică derulează și activități social-filantropice (aici prinde viaţă un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice cu caracter permanent). Va fi mai uşor în viitorul apropiat de urcat la schit şi la centrul de îngrijire, iar în vară se va ajunge mai repede la taberele pentru copiii din centrele de plasament din județul Arad, care vor fi organizate tot aici.
Lucrările de reparație de la drumul comunal Ineu – Schitul Tămand, în lungime de aproximativ 4 kilometri, sunt în curs, ele derulându-se sub supravegherea administrației locale din Ineu şi sub ochiul vigilent al primarului Călin Abrudan. Pe o primă porţiune de peste 1 kilometru a fost turnat chiar și asfalt. Lucrările de reparație se estimează a se derula pe durata a două săptămâni în cazul în care condițiile meteorologice vor fi favorabile.
La final de lucrări, accesul spre schit va fi mai uşor atât pentru cele 10 persoane care viețuiesc acolo cât și zecile de credincioși care duminicile și de sărbători participă la programul liturgic de la Schit, dar şi pentru turiștii sau pelerinii care îi trec ocazional pragul. Viețuitorii Schitului nu sperau în astfel de minuni lumeşti, aşa că au decis să le mulţumească celor de la nivel județean și local care s-au gândit să facă din drumul care leagă Schitul de Ineu unul circulabil cu adevărat.
Şi, cum speranţa moare ultima, locuitorii de aici speră că, în viitor, se va așterne chiar și un strat de asfalt pe porțiunea rămasă neasfaltată. Deşi, pentru aceasta, e mereu nevoie de bani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !