RO – ALERT va fi testat, vineri, 21 septembrie, și în judeţul Arad!

De Ioana Costas
2Comentarii
RO – ALERT va fi testat, vineri, 21 septembrie, și în judeţul Arad!
© Foto: A.P.
Începând din 21 septembrie, sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT” va fi testat și la nivelul județului Arad.

Vineri, 21 septembrie, în intervalul orar 10:00 – 12:00, la nivelul județului va fi transmis un mesaj în patru localități din județ – Ineu, Chişineu Criş, Sebiş și Bârzava -, iar în intervalul orar 17:00 – 19:00, într-o zonă a municipiului Arad. Aceste teste vor fi reluate în 24 septembrie, la nivelul întregului județ, în același interval de timp. În 26 septembrie, între orele 10:00-12:00 și 17:00 – 19:00, vor fi transmite mesaje de avertizare către toate localitățile din România. În perioada următoare vor fi puse la dispoziția publicului informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și operatorul de telefonie mobilă, pentru recepționarea mesajelor de avertizare.
„Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră. Telefoanele aflate în aria de acoperire a zonelor testate și care au această opțiune configurată vor recepționa mesajul de test: <<Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Arad>>. Modul de afișare și sunetul mesajului de avertizare sunt diferite în funcție de modelul telefonului mobil”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. Atenție, aceste mesaje au rolul de a testa aplicația! Persoanele care primesc mesajul nu trebuie să intre în panică! Nu este vorba despre o situație reală! Nu se va lua nicio măsură, cum ar fi adăpostirea, părăsirea zonei etc. Accesând https://ro-alert.ro/ vă puteți configura telefonul mobil pentru recepționarea mesajelor. Primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Taguri:


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor