S-au făcut numiri în fruntea școlilor

De Monica Ardelean
1Comentariu
S-au făcut numiri în fruntea școlilor
Doi directori cu vechime au renunțat la funcția de conducere din unitățile învățământului preuniversitar.

Ultima ședință a Consiliului de Administrație al IȘJ a avut pe masa de lucru situația directorilor de școli din municipiu și județ. La 31 august, toate detașările au expirat și cum încă nu a fost organizat niciun concurs detașările pe funcțiile de conducere din unitățile de învățământ au rămas la latitudinea IȘJ.

Claudius Mladin, inspector școlar general, a declarat că nu au fost înlocuiți decât acei directori care și-au depus dosarele de pensionare sau cei care și-au depus demisia. „De asemenea, au mai fost pierdute câteva posturi de directori la învățământul preșcolar, acolo unde unitățile respective și-au pierdut personalitatea juridică. După cum se știe, cu sprijinul Consiliului Local Arad, din acest an a fost reorganizată rețeaua școlară în așa fel încât să venin în sprijinul părinților și al copiilor, au fost câteva grădinițe care au fost arondate altor grădinițe și acolo s-au pierdut posturile de director”.

Potrivit comunicatului IȘJ, pentru 18 cadre didactice nu a fost prelungită detașarea în funcția de director, din următoarele motive: „6 cadre didactice şi-au retras acordul de detaşare în funcţia de director/director adjunct; 4 cadre didactice îndeplinesc condițiile de pensionare; 7 cadre didactice au fost detașate pe funcția de director în grădinițele care și-au pierdut statutul de personalitate juridică, ca urmare a reorganizării rețelei școlare și 1 cadru didactic care s-a detașat în alt județ”, se specifică în comunicatul IȘJ.

S-a schimbat garda la „Iuliu Maniu” și la Liceul Baptist

Doi directori cu state vechi în fruntea școlilor s-au pensionat și au renunțat la funcția de directori. Este vorba despre directorul Liceului Tehnologic „Iuliu Maniu”, Stelian Ionuțiu, și directorul Liceului Baptist „Alexa Popovici”, Ioan Rediș. În fruntea Liceului „Iuliu Maniu” a fost aprobată detașarea prof. Laura Orban, care a avut și votul consiliului profesoral, în timp ce la Liceul Baptist încă se așteaptă noua numire.

Concursuri

Din informațiile noastre, concursul pentru directori este programat pentru luna octombrie, iar cei care vor câștiga vor obține un mandat de 4 ani.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor