Sancțiuni în domeniul întreţinerii şi reparării autovehiculelor

De Diana Dutu
5Comentarii
Sancțiuni în domeniul întreţinerii şi reparării autovehiculelor
Inspectorii de muncă arădeni au efectuat verificări la service-uri, vulcanizări şi spălătorii auto.

Zece agenţi economici care au ca obiect de activitate întreţinerea şi repararea autovehiculelor au fost controlaţi de inspectorii de muncă arădeni, în perioada septembrie–noiembrie 2015. Au fost constatate 15 deficienţe, între care: *lucrătorii din spălătoriile auto nu poartă echipament individual de protecţie (cizme); *lipsa autorizării interne pentru elevatorist; *lipsa instrucţiunilor proprii pentru stivuitor; *controlul medical periodic depăşit; *fişele de aptitudine nu sunt anexate la fişele individuale de instruire; *instruirea introductiv generală nu se efectuează de către lucrătorul desemnat; *instruirea periodică nu se face din instrucţiunile proprii specifice fiecărui loc de muncă şi meserii. Inspectorii ITM Arad au dispus măsuri şi termene concrete de intrare în legalitate şi nu mai puţin de 15 sancţiuni contravenţionale.

Controalele inspectorilor de muncă fac parte din cea de-a treia etapă a acţiunii derulate la nivel național, intitulate generic „Verificarea modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în cadrul unităţilor care au ca obiect de activitate întreţinerea şi repararea autovehiculelor”.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor