Șansa învățământului profesional

De Monica Ardelean
Șansa învățământului profesional
Elevii de la învățământul profesional pot primi două tipuri de burse și garanția unui loc de muncă.

Începând cu anul școlar 2015-2016 la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Arad vor funcționa primele 2 clase de învățământ profesional de 3 ani, cu specializările Sudor și Operator la mașini cu comandă numerică, organizate. după model german. Pregătirea teoretică se realizează în cabinetele și laboratoarele de specialitate ale școlii iar instruirea practică la agenții economici parteneri: Astra Rail Industries. Ponderea instruirii practice este de 72% din totalul orelor din planul de învățământ în clasa a XI-a.

Burse pentru elevi

Prima firmă dispusă să susțină învățământul profesional din Arad este ASTRA RAIL INDUSTRIES. Aceasta a realizat o sponsorizare de 25.000 de euro pentru modernizarea bazei tehnico-materiale de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, elevii urmând să desfășoare instruirea practică în cadrul acestei societăți având pe viitor reale șanse să devină angajații companiei.
Pe întreaga durată a studiilor elevii beneficiază de o bursă profesională de la stat în valoare de 200 lei pe lună. Astra Rail Industries, interesată de forța de muncă calificată de muncă, adaugă bursei de la stat, suplimentar câte 200 de lei pe lună în primul an, 250 lei pe lună în al doilea an și 300 lei pe lună în al treilea an. Astfel tinerii ajung să câștige, în al treilea an, câte 500 lei pe lună, cu posibilitatea asigurării locului de muncă pentru care au fost pregătiți și continuarea studiilor la formele de învățământ zi sau seral.

Oferta educațională pentru învățământul profesional mai cuprinde și o clasă cu specializarea „Mecanic auto”; și acești elevi beneficiază pe întrega durată a studiilor, de o bursă profesională de stat de 200 lei pe lună.

Perioada de înscriere

Perioada de înscriere pentru cele 3 clase de învățământ profesional de 3 ani este 15-18 iunie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !