Săpunul Hexi Pharma, „adus” în Consiliul Judeţean

De Alin Gherasim
3Comentarii
Săpunul Hexi Pharma, „adus” în Consiliul Judeţean
Produsele atât de blamate la nivel naţional au fost subiect de discuţie în şedinţa Consiliului Judeţean Arad.

Scandalul Hexi Pharma a ajuns şi în Consiliul Judeţean Arad. La şedinţa ordinară de vineri, 27 mai, una dintre discuţii a fost axată pe produsele de dezinfecţie folosite în Spitalul Judeţean Arad. Problema a fost ridicată de consilierul Gheorghe Sabău, care l-a întrebat pe directorul unităţii medicale, Mirandolina Prişcă, dacă avem produse de la Hexi Pharma şi dacă avem probleme cu aceste produse. „Noi am avut doar un contract de furnizare pentru săpun chirurgical de la Hexi Pharma. Acesta a fost testat şi, din fericire, putem spune că suntem unul dintre puţinele spitale din ţară care nu am avut probleme cu el. Au fost făcute teste de sanitaţie, şi nu în laboratoarele spitalului, pentru că nu avem acest drept şi aparatura necesară, ci în laboratoarele Direcţiei de Sănătate Publică Arad. Se fac în continuare teste pe soluţiile de dezinfecţie, din fericire nu avem probleme”, a spus Mirandolina Prişcă. Tot legat de astfel de situaţii, o altă întrebare a venit pentru produsele achiziţionate de la Romchim, o altă societate care ar livra deiznfectanţi neconformi. Tot Sabău a fost cel care a ridicat problema şi tot Prişcă a venit cu explicaţia: „La fel ca şi în cazul produselor de la Hexi Pharma, şi cele de la Romchim au fost testate. Nici aici nu am întâmpinat niciun fel de probleme”, a declarat Prişcă.

O nouă licitaţie

După ce produsele Hexi Pharma au fost retrase din uz, Spitalul Judeţean Arad a început să folosească produse venite de la alte firme de profil, şi acestea fiind, la rândul lor, supuse unor teste de sanitaţie. Însă problema este că dezinfectanţii achiziţionaţi în baza unor contracte cadre sunt pe terminate, la fel ca şi contractele. „Urmează ca în perioada următoare să lansăm o licitaţie pentru încheierea unui nou acord cadru. Dar legea pe acest segment s-a schimbat şi până în 15 iunie nu vor fi publicate normele de aplicare ale acestei legi. Aşa că până atunci nu putem organiza licitaţia. Sperăm ca produsele să fie suficiente până vom organiza licitaţia, să nu fim nevoiţi să apelăm la achiziţii directe”, a încheiat directorul Spitalului Judeţean Arad.

Taguri: , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor