Şase străini pentru literatură

De Adriana Barbu
Şase străini pentru literatură
Unul dintre cele mai importante evenimente literare ale anului este susţinut şi comentat de reprezentanţii Centrului Municipal de Cultură Arad.

Ce spune Centrul Municipal de Cultură Arad despre „Festivalul internațional de cultură „Discuția secretă”, ediția a III-a. „Luna iunie este o lună a literaturii iar Festivalul de literatură și cultură „Discuția secretă” a reușit să devină un reper cultural, unul dintre cele mai importante și incitante festivaluri de literatură din țară – și asta într-un timp record!”.

Selecţie importantă

Şi mai spune că „după cum ne-am obișnuit deja în primele două ediții, acest festival aduce în fața publicului arădean o selecție extrem de importantă de autori, atât din literatura română, cât și din cea străină”, ori că în acest an „organizatorii s-au întrecut pe sine, invitând la a treia ediție a festivalului șase autori străini. Este vorba despre Ben Mazer, Thomas Graves, Ted Baxter, David Berman, Philip Ó Ceallaigh și Attila Bartis, care ne-a încântat prin lectura de anul trecut și revine anul acesta la Arad”.

Pentru prima oară

Finanţatorii festivalului mai amintesc că scriitorilor străini li se vor alătura pentru prima oară la festival: Victor Țvetov, Alex Cosmescu, Ștefan Manasia și Ciprian Șiulea. Vlad Drăgoi, Bogdan Perdivară, Romulus Bucur și Veronica D. Niculescu, care vor citi și ei la această ediție a festivalului, alături de Ionuț Chiva, Cezar-Paul Bădescu, Dan Sociu, Andrei Dosa, Bogdan Coșa, Ionelia Cristea, Mihai Duțescu, Sorin Gherguț și Andrei Doboș, care se întorc la Arad la „Discuția secretă”. Scriitori arădeni Vasile Dan, Gheorghe Schwartz, Gheorghe Mocuța, Andrei Mocuța și Ioan Matiuț vor participa, de asemenea, la festival.

Revenirea lui Gherman

O altă surpriză care se pregătește la ediția de anul acesta este revenirea lui Silviu Gherman la Arad, de data aceasta nu doar în postură de scriitor, ci alături de Ovidiu Chihaia, pentru un performance muzical marca Mes Quins. Acest eveniment muzical va avea loc în halele Teba.

Unde? În patru locuri

Cafeneaua literară Joy s, Librăria Corina, halele Teba şi Port Arthur sunt cele patru locuri care găzduiesc evenimentele Discuţiei secrete. În timp ce cafeneaua şi librăria au parte doar de evenimente pur literare, Hala Teba va găzdui şi concertul de sâmbătă, în timp ce Port Arthur este locaţia gândită doar pentru Garden Party, care închide duminică uşile festivalului. Peste tot va fi însă doldora de scriitori!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !