Şase, vine greva în primării!

De Alin Gherasim
Şase, vine greva în primării!
Sute de angajaţi din primăriile din judeţul Arad vor intra în grevă generală la finele acestei luni.

ARAD. Gata cu gluma, gata cu grevele de jumătate de oră. Angajaţii din primării spun că le-a ajuns cuţitul la os şi trec la o formă mult mai gravă de protest: grevă generală. Am prezentat de nenumărate ori doleanţele angajaţilor din administraţia locală, faptul că marea majoritate a acestora lucrează pe salariul minim, dar şi faptul că a fost organizată deja o grevă de avertisment în luna februarie, când personalul din primării a încetat munca pentru 30 de minute. Atunci Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) spera că autorităţile vor demara măcar o serie de discuţii şi negocieri, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Ca atare, sindicaliştii au pus la punct o grevă generală de o zi.

La finele lunii

FNSA a trimis tabele în toate primăriile în care sunt angajaţi afiliaţi sindicatelor, urmând ca aceştia din urmă să opteze dacă participă sau nu la greva generală. La ultima numărare, peste 440 de angajaţi din primăriile din judeţul Arad au hotărât că se afiliază demersurilor sindicatului. Aceştia vor participa la greva generală care va avea loc la sfârşitul acestei luni. Pentru moment, nu s-a hotărât data exactă la care va fi organizat protestul, acest lucru urmând să fie clarificat în cadrul şedinţei biroului federal al FNSA de joi, 23 aprilie. Un lucru este cert: sindicaliştii sunt ferm hotărâţi să intre în grevă generală.

Spun că nu vor mult

Membrii sindicatelor din administraţie spun că nu vor „luna şi stelele” de la stat, ci doar condiţii decente de trai. „Angajaţii din primării sunt cea mai slab plătită categorie de salariaţi din sectorul bugetar, veniturile majorităţii angajaţilor pe care îi reprezentăm plasază această categorie la limita subzistenţei”, spun liderii FNSA. Aceştia vor să obţină tichete de masă pentru angajaţii din administraţie şi creşteri salariale pentru cei pe care îi reprezintă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !