Scandal la usa Bisericii

De Monica Ardelean
Reactualizat la:
27Comentarii
Scandal la usa Bisericii
Parohiile din Micălaca sunt tot mai agitate din pricina incertitudinii și a certurilor dintre preoți.

ARAD. Lumea bisericească fierbe nițel. Spiritele se încing și nu pentru dogme sau vreun suflet rătăcit, ci pentru slujbe. Și să nu credeți că ar fi vorba de sfintele slujbe bisericești, ci pentru slujbele care aduc bani, mai exact pentru parohii.

Vacantarea posturilor în parohiile de oraș a stârnit interesul mai mult decât se așteptau mai marii prelați ai Aradului. Cine să fie cel ales? Grea întrebare la care s-a răspuns cu… o așteptare foarte lungă. Din decembrie, de când au fost vacantate parohiile și anunțat cu surle și trâmbițe organizarea concursurilor, nimic nu s-a întâmplat oficial. Nu a fost organizat niciun concurs, nu s-a publicat nicio bibliografie și, se pare, că se așteaptă ca pretendenții să se cearnă singuri, sătui de atâta așteptare.

Cu jalba la Arhiepiscopie

Între timp, agitația a tot crescut până a ajuns direct pe holurile Arhiepiscopiei. Protagoniștii au fost o mână de credincioși de la biserica Micălaca Nouă, susținătorii preotului Adrian Bara și, partea adversă, preotul Nicolae Marcu de la aceeași parohie, care așteaptă încă decizia de pensionare. Cine va fi pus în locul lui, vom vedea și vom cerceta motivele alegerii la momentul potrivit. În acest moment, această parohie este singura care a mai rămas liberă în municipiu, în condiţiile în care la cea de la Catedrala Veche postul a fost ocupat, un singur candidat fiind înscris în concurs.

Fără duhul blândeții

Ce s-a întâmplat însă zilele trecute la Arhiepiscopie, ce a încins spiritele e greu de aflat, dar e sigur că părintele Marcu a fost invitat afară din cauza comportamentului său puțin agresiv. Duhul blândeții a fost cu siguranță uitat în Scriptură. Și nu doar la Micălaca Nouă, ci și la celelalte parohii, tot din Micălaca. Altfel ar fi cam greu de explicat cum s-a putut întâmpla ca în chiar Săptămâna Mare, prin parcul nou construit în jurul biserici păstorite de preotul Iacob Bupte, doi preoți să se pună la sfadă, ba chiar să se îmbrâncească nițel: preotul Bupte și preotul Goldiș. Cunoscătorii în ale tainelor care se țes în jurul parohiilor, spun că gâlceava ar fi pornit în ambele cazuri de la locurile de veci din cimitire. O sursă de venit la care nicio parte nu ar vrea să renunțe. Moartea credincioșilor, la fel ca viața lor, e mereu dătătoare de bani.

Articolul a fost scris pe baza informațiilor de la oamenii din parohie, de la cei care au văzut cele ce au fost relatate. Așteptăm și declarații din partea Arhiepiscopiei care să aducă lumină în aceste triste, dar tot mai frecvente, întâmplări din acest oraș creștin.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor