Scandalul Coţofană: Judecătoria Arad lămureşte „misterul” camerei video care o „supraveghează” pe judecătoare

De Ioana Costas
5Comentarii
Scandalul Coţofană: Judecătoria Arad lămureşte „misterul” camerei video care o „supraveghează” pe judecătoare
Judecătoria Arad face unele precizări la un articol apărut în 7 august pe site-ul Lumea Justiţiei, în care se susţine că judecătoarea Coţofană Lavinia Nicoleta este „supravegheată cu o cameră existentă pe holul instanţei, dar îndreptată spre biroul ei” şi că „supravegherea judecatoarei Coţofană a fost confirmată chiar de către preşedintele instanţei”.

Ei bine, Judecătoria Arad, prin preşedintele Flavius Bradin, face unele precizări privind articolul apărut pe „Lumea Justiţiei”, „în speranţa că informaţiile comunicate sunt de natură a lămuri interesul dumneavoastră jurnalistic”.

Mai întâi să vedem de unde a pornit totul. Redăm rândurile apărute în 7 august pe site-ul luju.ro: „Vorbe de fumoar – Candidata la CSM, supravegheată fără mandat. Este incredibil ce s-a întâmplat la Judecătoria Arad. Pare greu de crezut, dar o judecătoare a fost filată şi supravegheată cu o cameră existentă pe holul instanţei, dar îndreptată spre biroul ei. Este vorba despre judecătoarea Nicoleta Lavinia Coţofană, candidată la alegerile pentru Consiliul Superior al Magistraturii. Iar supravegherea judecătoarei Coţofană a fost confirmată chiar de către preşedintele instanţei. Pentru ca lucrurile să fie mai grave, trebuie să spunem că filajul la Coţofană a fost făcut fără mandat. Cât despre imagini, acestea au fost folosite într-o acţiune declanşată de Inspecţia Judiciara împotriva judecătoarei, culmea, la scurt timp după ce Nicoleta Lavinia Coţofană a sesizat parchetul privind un posibil caz de deturnare a fondurilor alocate ajutorului public judiciar în care ar fi implicaţi mai mulţi avocaţi, caz de care ar fi ştiut inclusiv anumiţi membri ai CSM. O coincidenţă interesantă… Vă vom prezenta în curând, pe larg ceea ce s-a întâmplat la Judecătoria Arad, precum şi detalii referitoare la posibilele infracţiuni descoperite de judecătoarea Coţofană. Altfel, nu putem să nu observăm cât de ironică este viaţa. Nicoleta Lavinia Coţofană a ajuns să fie supravegheată fără mandat, asta în condiţiile în care, înainte de a intra în magistratură, judecătoarea a activat în SRI”.
Cum s-a ajuns la concluzia că judecătoarea arădeană este supravegheată şi filată (şi fără mandat)? Nu ştim, însă Judecătoria Arad a remis astăzi, 11 august, un comunicat de presă în care face precizări pe subiect.

Precizările Judecătoriei Arad

„Referitor la informaţiile apărute în spaţiul mass media privind supravegherea video a biroului doamnei judecător Lavinia Nicoleta Coţofană, dorim să facem unele precizări: Camera cu care doamna judecător pretinde că a fost supravegheată video nu a fost instalată în biroul dumneaei, ci este amplasată din februarie 2014, anterior sosirii doamnei judecător Lavinia Nicoleta Coţofană în instanţă, pe coridorul interior, situat la etajul II al Judecătoriei Arad, supaveghind accesul în cele 17 birouri în care îşi desfăşoară activitatea 18 judecători şi 13 grefieri, inclusiv accesul în birourile preşedintelui, vicepreşedintelui, preşedintele secţiei penale şi grefierului şef din cadrul instanţei noastre. Imaginile surprinse de această cameră, precum şi de celelalte 19 camere de supraveghere amplasate în zonele care supraveghează accesul publicului în instanţă, sunt transmise în timp real efectivului de jandarmi care asigură paza instanţei. Ataşat vă trimitem un stop cadru cu imaginea coridorului surprinsă de camera video”, se arată în comunicatul de presă al Judecătoriei Arad.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor