Scoala nu ajunge la Politie

De Alin Gherasim
1Comentariu
Scoala nu ajunge la Politie
ARAD. Elevii Şcolii Generale Mihai Eminescu din Arad vor merge, în continuare, la cursuri tot în vechea locaţie. Şi asta pentru că reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) care au analizat solicitarea trimisă de către Primăria Arad nu au aprobat transferul clădirii către administraţia locală a municipiului.

Ca atare, războiul (politic) dus pe acest imobil pare să fi fost tranşat de la Bucureşti: Poliţia de Frontieră nu se mută nicăieri, iar Primăria Arad trebuie să găsească un alt spaţiu dacă doreşte să mute şcoala.

De la investiţii

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Lucian Cozma, a explicat şi refuzul dat de către MAI în problema clădirii de pe strada Mărăşeşti. „Potrivit documentelor primite de la minister, refuzul se datorează unor investiţii realizate aici. Este vorba despre investiţii pe fonduri europene care au vizat sistemele de telecomunicaţii specifice Poliţiei de Frontieră. Relocarea acestor sisteme într-o altă clădire ar presupune costuri care nu sunt incluse în bugetul pe acest an al instituţiei respective”, a anunţat Cozma.

Şi contraatacul

Reprezentanţii administraţiei locale, prin vocea consilierului local Ovidiu Moşneag, au luat imediat atitudine faţă de răspunsul dat de către MAI. „Aceasta era o problemă foarte simplă, însă Prefectura nu s-a implicat în rezolvarea ei. Dacă Instituţia Prefectului ar fi dorit să ajute la rezolvarea situaţiei, ar fi trebuit să facă o adresă prin care să renunţe la solicitarea spaţiilor din clădirea de pe Mărăşeşti. Şi asta pentru că Prefectura a solicitat încă de anul trecut mai multe spaţii din imobilul cu pricina. Nu a existat implicare din partea acestei instituţii”, a concluzionat Moşneag.

În schimb, cei din Prefectură anunţă că problema ridicată de Moşneag nu a reprezentat un impediment şi nici un motiv în răspunsul dat de către MAI. „Dacă ministerul ar fi dat un răspuns favorabil pentru transferul clădirii în administrarea Primăriei, s-ar fi renunţat la solicitarea spaţiilor cu pricina”, mai spun cei din Instituţia Prefectului.

Nu comentează

Contactaţi pentru a comenta într-un fel sau altul soluţionarea trimisă de către MAI, reprezentanţii Primăriei au hotărât că, pentru moment, se vor abţine. Cel mai probabil, vor urma noi conferinţe de presă şi un nou scandal politic între Primărie şi Prefectură.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor