Se aud voci în cetate

Se aud voci în cetate
Evenimentul derulat pe tot parcursul anului oferă ocazia arădenilor să-și spună părerea, să pună întrebări pe subiecte de larg interes.

Un exercițiu democratic de care are nevoie orice societate. „Voci încetate” este evenimentul care lasă loc dezbaterilor, opiniilor despre cele mai importante subiecte ale orașului. Fie că îmbracă forma audierilor publice, fie că îmbracă forma dezbaterilor sau consultărilor publice, întâlnirile dintre cei care decid și cei direct afectați de deciziile luate sunt benefice și în avantajul ambelor părți. Se aduc argumente, se justifică hotărâri, se cer explicații, sunt date sugestii se susțin opinii, totul în cadrul acestui eveniment susținut de către Primăria Arad.

Școli, ștrand, timp liber

S-a discutat despre soarta școlilor profesionale într-o întâlnire din care nu au lipsit angajatorii, inspectoratul școlar,consilierii locali. S-a discutat despre soarta ștrandului și despreproblemele pe care le au cei care fac afaceri acolo, despre ce și-ar dori tinerii și cei care care vor să se distreze, despre potențialul economic al acestei locații unice în vestul țării. Totul în cadrul elegant al audierilor publice.

Ora de sport

A fost dezbătută în cadrul unei consultări publice care a readus în atenția autorității locale necesitatea investițiilor în sălile de sport. Sportul este încă o soluție viabilă pentru scăderea numărului de copii obezi, pentru prevenirea bolilor cauzate de lipsa de mișcare.

Propuneri de viitor

Pe lista consultărilor publice și a dezbaterilor se numără catalogul on line și subiecte de interes cultural. În luna aprilie va fi organizată o consultare publică despre implementarea sistemului de monitorizare a performanțelor școlare, despre utilitatea catalogului on line. Unde funcționează el și cu ce rezultate, unde nu mai poate fi utilizat și care sunt cauzele? Acestea sunt întrebări la care primăria împreună cu cei direct implicați vor căuta și vor da răspunsuri. La fel cum o lună mai târziu vom căuta răspunsuri la întrebări venite din sfera evenimentelor culturale. Fiecare asemenea întâlnire aduce idei interesante, deschide noi căi de discuție, oferă alte abordări ale aceleiași teme și oferă soluții pertinente unor problem e care interesează pe toată lumea.

Spune-ți părerea

„Voci în cetate” este un eveniment la care poate participa fiecare arădean interesat de subiectul pus în discuție. Fiecare are dreptul de a lua cuvântul și de a-și susține opinia. Trebuie doar să se înscrie pe lista de vorbitori, conform indicațiilor publicate în presă de către organizatori.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !