Se laudă că au spart pista

De Valentin Goran
6Comentarii
Se laudă că au spart pista
La nici o lună după ce constructorul pistei pentru bicicliști a turnat asfaltul, pista a fost spartă. Cine îşi asumă lucrarea? Toţi! Atât Compania de Apă, cât şi Primăria. Fiecare face însă altceva…

Nici bine nu am terminat de vorbit despre una dintre cele mai sparte străzi din Arad, strada Eftimie Murgu, că ultima întâmplare o readuce din nou pe tapet. Spre disperarea șoferilor arădeni care sunt nevoiți să parcurgă cu autoturismele această stradă. Ce ne-a fost dat să aflăm despre noua intervenţie de pe Eftimie Murgu, ne-a lăsat şi pe noi paf. Şi vă va lăsa şi pe dvs. Pe adresa redacției am primit mai multe nemulțumiri de la arădenii care spun că strada este din nou spartă. Mai exact, acum, a venit rândul pistei pentru bicicliști. Ne-am deplasat și noi la fața locului ca să ne convingem. Pe toată lungimea ei, la fiecare stradă cu care se intersectează Eftimie Murgu, pista a fost tăiată, după ce asfaltul a fost pus.

Zonă crepusculară

„Am plecat cu o săptămână în urmă de acasă spre serviciu cu mașina. Este ruta mea zilnică. Am intrat pe Eftimie Murgu și ce să vezi? La fiecare stradă cu care aceasta se intersectează, respectiv Griviței, Episcop Roman Ciorogariu, Clujului, Oituz și Gheorghe Doja, s-a tăiat din nou. Și nu oricum, s-a decapat pista pentru biciclete de o parte și de alta a străzii, din nou, după ce s-a turnat asfaltul acela special pentru piste. Nu mai înțeleg nimic. De ce au tăiat din nou? Parcă suntem într-o zonă crepusculară unde fiecare face ce vrea fără să fie luat la întrebări. Din banii cui se vor plăti reparațiile? De ce s-a spart din nou?”, ne întreabă arădeanul Victor D. Şi câtă dreptate are cu… zona crepusculară!
Simion T., tot șofer și tot locuitor al zonei, are şi el nemulțumiri. „Suntem într-un șantier continuu. Ba vin cei de la Apă Canal, ba cei care reabilitează strada, ba cei cu pistele. Domnilor, organizați-vă, începeți să lucrați cu cap altfel noi arădenii suntem nevoiți să stăm ani de zile în șantiere”, ne spune Simion.

Lucrări la rețeaua de apă

Am contactat reprezentanții Companiei de Apă Canal Arad, pentru a afla cine a tăiat pistele pentru bicicliști tocmai turnate. „Este vorba despre lucrarea de reabilitare a rețelelor de apă, executată de companie din fondurile proprii. Vor fi incluse în această lucrare de reabilitare și străzile Ciorogariu și Clujului, pe toată lungimea lor, adică între străzile Ioan Rațiu și Condurașilor. Termenul de finalizare este prevăzut pentru 31 decembrie 2015. Bucățile care au fost decapate sunt pentru a putea traversa strada Eftimie Murgu în cadrul acestor lucrări de reabilitare a rețelei de apă. Toată suprafața afectată va fi readusă la starea inițială”, a declarat Oana Hanțig, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Canal Arad.

În contradictoriu

Am contactat și reprezentanții Municipalității care ne-au oferit un răspuns în contradictoriu cu cel primit de la Compania Apă Canal. „Constructorul pistei pentru bicicliști nu a fost mulțumit de rezultatul lucrării și a cerut să se facă unele remedieri”, a declarat fără echivoc, aşa cum făcuse şi cei de la companie, Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.
Ce să înțelegem acum, când atât Compania de Apă Canal, cât și constructorul pistei prin vocea Primăriei își asumă faptul că a spart pista? Bun venit în haos, am spune noi.

Șanțuri pe toate străzile

Şi am mai spune că este vorba doar despre un nou exemplu de „așa nu se face”. Constructorul pistei pentru bicicliști a turnat asfaltul și la nici o lună a fost spart. Din cele declarate de reprezentanții Companiei Apă Canal, până la finele acestui an, toată zona Pârneava va fi spartă deoarece rețeaua de apă va fi reabilitată pe străzile Griviței, Clujului, Episcop Roman Ciorogariu pe toată lungimea lor, adică din dreptul cartierului Alfa, strada Condurașilor și până la strada Ion Rațiu. După cum zice Primăria, însă, e posibil ca pistele să nu placă constructorului nici în altă parte, aşa că oraşul ar putea sta sub ameninţarea gropilor. Sau poate mai e vreo companie care a spart şi ea strada.

Toţi pentru unul

Noua situaţie de pe Eftimie Murgu nu face altceva decât să ne omoare speranţa că va exista vreodată o strategie comună a Primăriei Arad, a companiile de Apă și Gaz etc., că executivul şi firmele care ne sparg străzile îşi vor face un program comun de acţiune: unii vor pune gaz, alţii vor înlocui conductele de apă iar la final se va asfalta cu tot cu piste. Nici vorbă de aşa ceva. Ce-i drept, nu se mai aruncă pisica moartă în ograda celuilalt, ca înainte vreme, ci acum toţi îşi asumă o singură lucrare. Şi aşa nimeni nu plăteşte pentru deranj. Dar se plăteşte serios pentru lucrare.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor