Se ridica ceata de pe clasa pregatitoare

De JA.M.A.
Reactualizat la:
Se ridica ceata de pe clasa pregatitoare
ARAD. A fost înfiinţat chiar un telverde pentru cei care au întrebări legate de această nouă clasă a învăţământului primar.

S-au limpezit apele în ceea ce priveşte clasa pregătitoare care va debuta anul viitor şcolar. Va fi organizată în cadrul şcolilor iar cei care vor preda vor fi învăţătorii ce au absolvit cursurile de pregătire speciale.

Din 5 martie încep înscrierile oficiale în toate unităţile de învăţământ şi au prioritate la înscriere cei care sunt arodaţi respectivei şcoli. Asta în condiţiile în care nu sunt ocupate toate locurile. Sunt aşteptaţi să devină cei mai mici şcolari peste 3.000 de elevi care vor învăţa în 170 de clase din care 40 în municipiu. Trebuie să se înscrie în clasa pregătitoare sau să mai rămână un an la grădiniţă cei care vor împlini 6 ani între 1 septembrie 2012 şi 31 decembrie 2012.

Deasemenea copiii care vor fi împlinit 6 ani până la 31 august 2012 şi care au frecventat grupa pregătitoarea pot să opta pentru clasa I sau 0. Fiecare şcoală care are ciclul primar va avea o clasă pregătitoare, chiar dacă asta va presupune un număr mai mare de clase cu ore de după amiaza, e vorba de clasele a II-a sau a III-a.

Această nouă organizare a şcolii nu va afecta sistemul preşcolar şi nu vor exista la nivelul judeţului reduceri de posturi pentru educatoare. Cel puţin acestea sunt asigurările din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad .

Fără note dar cu prezenţă

Programa va fi adaptată nevoilor şi capacităţilor copiilor de şase ani. Nu vor fi trecute note dar se va ţine cont de absenţe. Învăţătorul care va prelua anul viitor o clasa pregătitoare va continua cu respectiva generaţie până la finele ciclului primar.

„Toate informaţiile vor fi tipărite şi pe broşuri care vor ajunge la părinţi. Deasemenea va fi la dispoziţia celor interesaţi o linie verde de telefon: 0 800 816 257 la care vor răspunde inspectorii IŞJ Arad, începând de astăzi între orele 9.00 – 19.00 şi vor da lămuriri cu privire la această problemă” a declarat Mirela Aldescu, inspector şcolar general.

Specializare şi mobilier pe bani europeni

Cât despre pregătirea învăţătorilor aceasta va fi asigurată pe baza unui proiect european. Nominalizările celor care intră în proiect vor fi făcute de directorii şcolilor. Din informaţiile primite din partea IŞJ Arad nu vor putea preda la aceste clase decât cei care au urmat aceste cursuri pe fonduri europene. Dat fiind că numărul acestora este limitat rămâne întrebarea ce vor face cei care nu au loc în acest grup şi care peste doi ani vor prelua acest tip de clase. E drept că vremea respectivă e cam departe şi cu siguranţă se vor mai schimba multe până atunci. Şi tot pe banii europenilor vor fi şi mobilate aceste săli de clasă cu destinaţia clară: clasa pregătitoare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !