Serviciile de pe Valea Mureșului și a Crișului, în atenția ANCOM

De Andreea Pintea
2Comentarii
Serviciile de pe Valea Mureșului și a Crișului, în atenția ANCOM
Deputatul PSD Florin Tripa face demersuri oficiale pentru reglementarea calităţii serviciilor de comunicaţii pe Valea Mureşului şi a Crişului.

Deputatul PSD Florin Tripa a înaintat ANCOM o notă scrisă prin care avertizează conducerea instituţiei cu privire la problemele majore de comunicare şi interconectare mobilă, pe care le întâmpină cetăţenii dintr-o serie de localităţi de pe Valea Mureşului şi Valea Crişului. Deputatul social-democrat a constatat personal toate aceste disfuncţionalităţi în urma deplasărilor repetate pe care le întreprinde în judeţ. În documentul transmis Autortității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunității, deputatul Tripa subliniază: „Având în vedere multiplele sesizări şi solicitări, venite din partea a numeroşi cetăţeni din localităţile Archiş, Vărădia de Mureş, Mişca, Sintea-Mare, Ţipari, Adea, Săvârşin, Groşeni, Bârzeşti, Juliţa, Lupeşti, Satul Nou, Vânători, Zerindul Mic, Pârneşti, Troaş, Temeşeşti, Nemeşti, Stejar, judeţul Arad, vă aduc la cunoştinţă faptul că locuitorii acestor comune şi sate sunt în situaţia critică de a fi cvasi izolaţi de lumea exterioară, pe linie de comunicare, infrastructura specifică fiind aproape absentă iar serviciile, unde sunt prezente, de foarte proastă calitate. Mă refer aici atât la lipsa acoperirii telefoniei mobile (de tip 3G sau 4G) şi a fluctuaţiei semnalului, cât şi la privaţiunea determinată de inexistenţa locală a unor soluţii tehnice de conectare la Internet. Nu este greu de sesizat că din cauza poziţiei geografice şi a aparentei lipse de atractivitate a pieţei de business, operatorii de telefonie mobilă şi providerii de Internet au preferat să evite dezvoltarea unor soluţii viabile şi stabile de interconectare. În acest spirit, vă solicit să interveniţi pe linia deschiderii unei linii de dialog cu operatorii IT&C prezenţi pe piaţa românească, pentru a găsi, în mod diferenţiat, modalităţi tehnice şi logistice de oferire a unor servicii calitatitive de telefonie mobilă şi Internet, în localităţile arădene. În calitate de deputat de Arad, vă rog să formulaţi în scris un punct de vedere oficial, privind situaţia prezentată şi să precizaţi care sunt paşii care se impun pe linie procedurală pentru rezolvarea problemei”.

Taguri: , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor