SMURD Vladimirescu este funcţional de vineri de la ora 15.00!

De Ioana Costas
2Comentarii
SMURD Vladimirescu este funcţional de vineri de la ora 15.00!
© FOTO: Vali Goran
SMURD Vladimirescu a intrat în pâine. Începând de vineri, de la ora 15.00, chiar după inaugurarea punctului de lucru al Detaşamentului Arad din comuna Vladimirescu de către autorităţi, SMURD a devenit funcţional.

Este oficial! Comuna Vladimirescu beneficiază de o autospecială SMURD de prim ajutor. Vineri, 19 februarie, a fost inaugurat punctul de lucru al Detaşamentului Arad din comuna Vladimirescu, iar autospeciala SMURD a fost gata de intervenţii începând cu ora 15.00. Punctul de lucru al Detaşamentului de Pompieri Arad din comuna Vladimirescu a fost amplasat într-o parte a clădirii şcolii din localitate. Spaţiul a fost pus la dispoziţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad de primăria Vladimirescu. De asemenea, amenajarea spaţiului a intrat tot în sarcinile administraţiei locale, iar plata utilităţilor de la punctul de lucru va fi achitată tot de primărie. Momentan, doar modulul SMURD este funcţional la Vladimirescu, urmând ca în perioada următoare – la promisiunile primarului Ioan Crişan – să fie construite garajele care să adăpostească autospecialele de stingere echipate şi cu utilaje de descarcerare. Punctul de lucru va fi deservit de 24 pompieri, o autospecială SMURD şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă care are în dotare şi modul descarcerare. Până la finalizarea lucrărilor de construcţie a garajelor, operaţională va fi doar autospeciala SMURD tip B de prim ajutor medical.

SMURD pentru 30 de mii de oameni

„Mulţumim primăriei Vladimirescu care a reuşit să realizeze această locaţie frumoasă şi bine utilată. S-a precizat deja că echipajul SMURD de prim ajutor Vladimirescu va realiza scurtarea timpilor de intervenţie pe raza localităţilor Vladimirescu, Cicir, Mândruloc, Horia dar mai ales pe DN 7, între localităţile Arad şi Lipova, sau chiar în cartierul Micălaca din municipiul Arad, zone unde suntem solicitaţi frecvent pentru accidente rutiere grave”, a declarat directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Arad şi medic-şef UPU SMURD Arad, Monica Puticiu.
Subunitatea va deservi cinci comune cu zece sate, o populaţie de aproximativ 30.000 de persoane şi o suprafaţă de 473 kilometri pătraţi. Intervenţia Detaşamentului Arad în această zonă era destul de problematică, mai ales în timpul orelor de vârf, din cauza amplasării subunităţii de intervenţie în zona central vestică a municipiului. Prin deschiderea acestui punct de lucru timpul de răspuns la intervenţii se va reduce la jumătate. În perioada 2008 – 2015 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad a gestionat 1.171 situaţii de urgenţă pe raza localităţilor deservite acum de punctul de lucru al Detaşamentului Arad din comuna Vladimirescu.

ISU şi autorităţile locale

„Noi, cei de la ISU, împreună cu autorităţile publice locale din Vladimirescu, am ajuns la concluzia că înfiinţarea unui punct de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă în această zonă se impune şi am demarat această acţiune de acum câţiva ani de zile. Am tot avut discuţii cu domnul primar Crişan pe această temă, cu doamna doctor Puticiu. În principal, ne-am gândit la un punct de lucru al SMURD-ului, dar până la urmă, analizând intervenţiile care au avut loc din 2008 până în prezent în această zonă, începând de la Micălaca până la zona Păulişului, am concluzionat că este o zonă în care în ultimii doi ani de zile accidentele au fost foarte frecvente şi, din păcate, foarte grave. Intervenţiile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă în zonă, începând cu anul 2008, au crescut de la 50-70 de intervenţii la peste 230 de intervenţii doar anul trecut. Astfel, ne-am gândit să facem un punct de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar nu numai cu SMURD-ul, ci să aducem şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă care este dotată şi cu utilaje pentru descarcerare”, a declarat colonelul Ioan Bogdănescu, inspectorul-şef al ISU Arad.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor