Statie de epurare si canalizare la Socodor

Comuna Socodor în parteneriat cu Administrația Kétegyháza au derulat în perioada 03.12.2012 – 30.04.2015 proiectul “Protecţia mediului prin intermediul investiţiilor în reţele de canalizare şi a staţiilor de epurare a apelor reziduale în Socodor şi Kétegyháza” – HURO/1101/023/1.3.3.

Proiectul a fost implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) și a avut un buget total de 1.999.318,00 Euro, din care 1.610.835,22 Euro finanțați de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, 227.854,24 Euro co-finanțarea națională a celor două state membre participante în program, Ungaria și România și 160.628,54 Euro contribuția celor doi parteneri din proiect.
În cadrul proiectului, în Socodor, s-a construit o stație de epurare și 5,4 km de canalizare iar în localitatea parteneră Kétegyháza s-a modernizat stația de epurare existentă și au fost realizați 5,2 km de canalizare. De asemenea au avut loc o serie de schimburi de experiență între parteneri.
Implementarea proiectului “Protecţia mediului prin intermediul investiţiilor în reţele de canalizare şi a staţiilor de epurare a apelor reziduale în Socodor şi Kétegyháza” a contribuit la o dezvoltare comună a comunităților partenere prin reabilitarea zonelor poluate care amenință râurile și apele subterane transfrontaliere.
Din punct de vedere economic proiectul a contribuit la dezvoltarea celor două comune partenere, prin creșterea potentialului economic al zonei, impulsionarea investitiilor și a perspectivelor de dezvoltare și prin asigurarea infrastructurii pentru agenții economici. Aceste rezultate au asigurat dezvoltarea spațiului rural din cele două țări, Ungaria și România.
Din punct de vedere social proiectul a contribuit în mod direct la creșterea calitatii vietii celor 6570 de locuitori din cele două localităţi cu impact direct asupra starii de sanatate a populatiei, a situatiei sociale si economice a locuitorilor din zona, in special a celor de etnie roma.
Comuna Socodor şi Administrația Kétegyháza au o viziune de dezvoltare transfrontalieră comună și sunt dovada clară a unei bune colaborări bazată pe profesionalism și încredere, aflându-se la finalizarea celui de-al doilea proiect în parteneriat, fiind parteneri și în cadrul proiectului “Înlăturarea barierelor de tranzit transfrontalier dintre Socodor şi Kétegyháza” în cadrul căruia s-au realizat lucrări de întreţinere şi reparaţie a 11 km de drumuri în cele două localităţi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !