Strada de pământ care așteaptă asfaltul

De Valentin Goran
3Comentarii
Strada de pământ care așteaptă asfaltul
© FOTO: Valentin Goran
Procedura de achiziție pentru reabilitarea străzii Iosif Lengyel a demarat în 2017. Clarificările pentru ofertele financiare și eventualele contestații duc la amânarea lucrării.

Urmare a solicitării transmise către Primăria Municipiului Arad, dar și a articolului „O stradă doar pe Legea 544!”, publicat pe 3 aprilie, în care vă prezentam strada Iosif Lengyel, din cartierul Aradul Nou, o stradă de pământ care nu a fost asfaltată niciodată, a venit şi răspunsul Primăriei. Vă aducem aminte că familiile ce locuiesc aici se confruntă cu noroi, băltoace, praf și apă în pivnițe și curți de când stau aici. Până acum doi ani, toate răspunsurile dinspre municipalitate spuneau că nu se poate interveni pe stradă din cauza conductelor de gaz, problemă rezolvată, însă. Și totuși, de doi ani de când această chestiune a fost rezolvată, sesizările au continuat să curgă spre primărie.

Lucrările pot fi amânate

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad, Ralu Cotrău, ne expune punctul de vedere al instituției, pe acest subiect: „strada Iosif Lengyel urmează să fie reabilitată în cadrul proiectului municipalității «Reabilitare străzi în Municipiul Arad – Etapa a II-a». Anul trecut a fost demarată procedura de achiziție a lucrărilor, aceasta fiind în desfășurare, mai exact, suntem în faza în care au fost solicitate clarificări pentru ofertele financiare. De menționat este faptul că reabilitarea străzii nu s-a putut realiza până când conducta de gaze care traversează strada nu a fost coborâtă la cota care să permită astfel de lucrări. În acest moment, demararea lucrărilor este condiționată de modul în care se va derula procedura de achiziție, în sensul în care, dacă vor exista contestații, atribuirea contractului se va prelungi, iar lucrările s-ar putea amâna”.

Clarificări pentru oferte

Momentan, conform declarațiilor reprezentanților Primăriei Arad, solicitările depuse pentru clarificarea ofertelor financiare, dar și eventualele contestații sunt cauzele care fac ca Palatul Adminstrativ să nu poată înainta o dată, fie ea și aproximativă, pentru reabilitarea străzii. Familiile ce locuiesc pe această stradă nu pot decât să spere să nu treacă și toamna acestui an și să mai stea încă un an tot așa, în mizerie, bălţi şi disperare.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor