Tanara exploatata financiar de un angajat al DGASPC?

De Diana Dutu
53Comentarii
Tanara exploatata financiar de un angajat al DGASPC?
Se pare că funcţionarul ar fi sustras de pe cardul de salariu al tinerei sume în valoare totală de 10.000 de lei.

ARAD. Florica C. este instituţionalizată într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad, fiind persoană cu dizabilităţi. În ciuda handicapului, însă, fata lucrează ca femeie de serviciu. Legal, cu carte de muncă. Salariul îi intră direct pe card. Dar nu a prea folosit banii de pe card. Şi-a permis să-i economisească pentru că, fiind instituţionalizată, beneficiază de serviciile gratuite pe care DGASPC le asigură persoanelor cu dizabilităţi aflate în centrele din subordine. De altfel, tânăra nici nu… deţine propriul card de salarii. Potrivit unor surse din cadrul Direcţiei, cardul Floricăi (dar şi al altor persoane cu dizabilităţi instituţionalizate în centrele DGASPC) s-ar afla în posesia unui angajat al instituţiei, „persoană de încredere”.

Descoperirea

Zilele acestea, Florica C. a descoperit că de pe cardul său de salariu au fost scoase sume în valoare totală de 10.000 de lei! Bani pe care i-a strâns de-a lungul timpului şi pe care se baza să-i folosească atunci când va fi constrânsă să se descurce singură în viaţă. Cine să fi scos aceşti bani de pe card dacă nu chiar persoana în posesia căreia se afla cardul?
Aceasta e bănuiala tinerei. Iar suspiciunea sa e susţinută de faptul că, nu demult, pe când „persoana de încredere” se afla în concediu la Băile Herculane, de pe cardul Floricăi au fost retraşi nu mai puţin de 2.800 de lei de la un bancomat localizat chiar în… Băile Herculane!

Planul

Potrivit surselor noastre, planul angajatului DGASPC Arad era foarte bine pus la punct. Bazându-se pe încrederea pe care Florica o avea în el, profitând de handicapul şi de naivitatea tineri, extrăgea bani de la bancomate, după care o punea să semneze hârtii că i-au fost predaţi banii extraşi. Iar Florica, de bună credinţă, semna hârtiile, neştiind că de fapt ea primeşte – de exemplu – 150 de lei şi semnează că ar fi primit 1.500 de lei.

La poliţie!

Problema Floricăi C. nu este necunoscută conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad. Interpelată pe acest subiect de Jurnal arădean/ Aradon, Erika Stark, director al instituţiei, confirmă: „Domnişoara ne-a sesizat în legătură cu faptul că îi lipseşte suma de bani. Dar noi nu avem competenţa de a rezolva această problemă. E cardul ei personal, noi nu putem interveni să vedem cine, ce operaţiuni a făcut pe cardul ei. Sunt lucruri pe care le poate verifica poliţia, împreună cu banca. În urma adresei pe care am primit-o din partea tinerei, adresă la care au fost ataşate mai multe extrase de cont, am făcut şi noi o adresă către organele competente, respectiv poliţia. Aşteptăm ca poliţia să verifice înregistrările video de la ATM-uri, pentru a vedea cine a făcut tranzacţiile” – punctează directorul DGASPC Arad.
DIANA DUŢU53Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor