Tarle, “confirmata” de ANI

De Diana Dutu
1Comentariu
dr. Gabriela Ţârle
dr. Gabriela Ţârle
Agenţia Naţională de Integritate a constatat existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese.

ARAD. O nouă dovadă că Jurnal arădean a avut dreptate! Ne referim la seria de articole în care personaj principal a fost Gabriela Ţârle, director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad. Într-un comunicat postat, în urmă cu putin timp, pe site-ul www.integritate.eu, Agenția Națională de Integritate (ANI) informează că „a constatat existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese de către Țârle Gabriela Mărioara.”

Detalii

Conform ANI, fapta este prevăzută şi pedepsită de art. 2531 din Codul Penal al României, întrucât pe perioada exercitării funcției publice de conducere de director în cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad, a încheiat un contract de asistență juridică cu „Cabinet de avocat Codrin Mihai Ghiţă”, pe o perioadă de 12 luni, începând cu 05.09.2012, realizându-se, astfel, un folos material pentru cabinetul de avocatură, în valoare de 2.657 lei/lună.

Anterior, în perioada 12.10.2010-17.11.2011, Țârle Gabriela Mărioara a încheiat, în calitate de persoană fizică, patru contracte de asistență și reprezentare juridică cu „Cabinet de avocat Codrin Mihai Ghiţă”, în valoare de 9.500 lei.

La data de 15.08.2007, Țârle Gabriela Mărioara a fost numită în funcția publică de conducere de director în cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad.

În perioada 12.10.2010-17.11.2011, Țârle Gabriela Mărioara a încheiat, în calitate de persoană fizică, patru contracte de asistență și reprezentare juridică cu „Cabinet de avocat Codrin Mihai Ghiţă”, în vederea reprezentării sale în instanță, în procesul intentat Direcției de Sănătate Publică Arad.

La data de 05.09.2012, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, Țârle Gabriela Mărioara, în calitate de reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Arad, încheie și semnează cu „Cabinet de avocat Codrin Mihai Ghiţă” un contract având ca obiect acordarea asistenței, reprezentării juridice, consultanței juridice Direcției de Sănătate Publică Arad, într-un proces ale cărui părți au fost Direcția de Sănătate Publică Arad și Țârle Gabriela Mărioara.

„Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara cu privire la posibila săvârşire de către Țârle Gabriela Mărioara, director în cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad, a infracţiunii de conflict de interese, faptă prevăzută și pedepsită conform 2531 din Codul Penal al României” – se arată în încheierea comunicatului ANI.

Autosesizare

Ar mai fi de spus că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara s-a autosesizat în această chestiune (încă din toamna anului trecut), în urma articolului „O nouă năzdrăvănie «marca Ţârle»” publicat de Jurnal arădean la 10 octombrie 2012. Procurorul Cristian Lazăr ne-a declarat, le vremea aceea, că a început urmărirea penală a dr. Gabriela Ţârle şi că „se fac cercetări faţă de aceasta, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.” Se aştepta, atunci (şi încă se aşteaptă) fie scoaterea de sub urmarirea penală, fie trimiterea în judecată a directorului DSP Arad.

Definiţie

Potrivit dispozițiilor art. 2531 din Codul Penal al României, conflictul de interese constă în îndeplinirea, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură.

diana.dutu@informmedia.ro

CITESTE SI:

Avocatul lui Tarle renunta la DSP

Ministerul bate la usa lui Tarle1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor