Ţeapă de milioane trasă de o tânără unui fost poliţist şi unui fost vicar din Arad

De Ioana Costas
Reactualizat la:
19Comentarii
Ţeapă de milioane trasă de o tânără unui fost poliţist şi unui fost vicar din Arad
© Tânăra a fost încarcerată
O tânără de 31 de ani a fost condamnată la închisoare după ce a înşelat un fost poliţişt din cadrul IPJ Arad şi un fost vicar de la Arhiepiscopia Aradului.

După ce a înșelat un fost vicar, un fost polițist, un actual polițist și alte trei persoane și a fost condamnată la închisoare cu executare, tânăra autoare a tuturor acestor fapte a dispărut. A fost căutată din vara anului trecut, când Curtea de Apel Timișoara a decis ca pedeapsa ei să rămână definitivă. Săptămână trecută, polițiștii arădeni au găsit-o și au încarcerat-o în penitenciar. Iată povestea tinerei.

Fostul vicar, pe numele său Iacob Bupte, „a împrumutat-o” pe tânăra Crişan Laura Adina cu nu mai puţin de 140.000 de euro. O parte din această sumă, a susţinut fostul vicar, 50.000 de euro, ar fi luat de la fostul poliţist Fufezan pentru a-i da tinerei. Bani pe care femeia de 31 de ani nu i-a mai restituit.

Aşa că de aici şi până la un proces nu a fost cale lungă. Judecătoria Arad a început judecarea cauzei – pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune – în luna aprilie 2014, în proces constituindu-se cinci părţi civile (fostul vicar nu s-a constituit, însă, parte civilă!). Pe durata procesului, tânăra a fost citată cu mandat de aducere cu escortă pentru că nu s-a prezentat la audieri. În decembrie 2014, Judecătoria Arad a pronunţat sentinţa în acest dosar. Crişan Laura Adina a fost condamnată la 8 ani de închisoare.

Pe parcursul procesului, fostul vicar a declarat că a dat bani împrumut tinerei pentru că a crezut că ajută o enoriaşă. Pentru a justitfica provenienţa zecilor de mii de euro, fostul vicar a precizat instanţei că a vândut mai multe imobile pentru a da această sumă cu titlul de împrumut. Chiar dacă a dat 140.000 de euro tinerei, Iacob Bupte nu s-a constituit parte civilă în cauză…

În 19 decembrie 2014, Judecătoria Arad a decis să o condamne pe inculpata Crişan Laura Adina „la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în dauna persoanei vătămate Bupte Iacob; condamnă aceeaşi inculpată la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în dauna persoanei vătămate Dihel Elena; condamnă aceeaşi inculpată la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în dauna persoanei vătămate Crăciun Felician; condamnă aceeaşi inculpată la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în dauna persoanei vătămate Dihel Claudiu; condamnă aceeaşi inculpată la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în dauna persoanei vătămate Fufezan Dorel Panfil; condamnă aceeaşi inculpată la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în dauna persoanei vătămate Fufezan Vlad. Aplică inculpatei Crişan Laura Adina pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 4 luni închisoare la care se adaugă un spor de 4 ani şi 8 luni închisoare reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse, urmând ca inculpata sa execute o pedeapsă totală de 8 ani închisoare în detenţie”.

126.000 de euro şi 51.000 de dolari

Instanţa arădeană a admis acţiunile civile exercitate de părţile civile şi a dispus ca inculpata Crişan Laura Adina „să plătească părţii civile Fufezan Vlad suma de 25.000 euro, părţii civile Dihel Claudiu suma de 51.855 USD, părţii civile Dihel Elena suma de 51.500 euro şi părţii civile Fufezan Dorel Panfil suma de 50.000 euro, sau echivalentul în lei al acestor sume la data plăţii precum şi dobânda legală de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până la achitarea efectivă a sumelor. Respinge ca tardivă acţiunea civilă exercitată de partea civilă Crăciun Felician.

Pedeapsă redusă la Timişoara

În urma apelului înaintat Curţii de Apel Timişoara – care s-a judecat în 23 iunie 2015 – tânăra s-a ales cu 6 ani şi 10 luni de închisoare, instanţa obligând-o să plătească, pe lângă sumele stabilite de Judecătoria Arad – „21.500 euro către partea civilă Dihel Elena şi la plata sumei de 26.855 USD către partea civilă Dihel Claudiu”. Hotărârea instanţei timişorene este definitivă.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor