Ţolea cere audit intern la Centrul Cultural Judeţean

De Alin Gherasim
1Comentariu
Ţolea cere audit intern la Centrul Cultural Judeţean
Vicepreşedintele CJA cu atribuţii de preşedinte vrea să vadă cum şi de ce a cheltuit Centrul Cultural banii.

Ceea ce toată lumea previziona s-a întâmplat: Adrian Ţolea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a anunţat că cere audit ad-hoc la Centrul Cultural Judeţean Arad (CCJA). Atacurile mai mult sau mai puţin voalate ale lui Ţolea către CCJA, purtate de când vicepreşedintele CJA a preluat conducerea Consiliului Judeţean, au ajuns la o finalitate. Ce anunţă biroul de presă al CJA? „Decizia vine ca urmare a unei corespondențe purtate între Cabinetul Președintelui Consiliului Județean și Centrul Cultural Județean, corespondență prin care au fost solicitate documente privind situația achizițiilor publice de produse, servicii și lucrări, pentru perioada 01.01.2012 – 20.08.2015. Din corespondența purtată între cele două instituții, Consiliul Județean a primit, în copie, parte din documentele solicitate, motiv pentru care președintele interimar Adrian Țolea a solicitat demararea unui audit ad-hoc pe tema achizițiilor publice ale Centrului Cultural Județean Arad, instituție subordonată Consiliului Județean Arad”.

Ce spune Adrian Ţolea? „În data de 20 august am transmis o adresă către Centrul Cultural Județean prin care am solicitat lista contractelor de achiziții publice atribuite de instituție pentru execuția de lucrări, prestarea de servicii și furnizarea de bunuri, începând cu anul 2012 și până la acea dată. Ulterior, în baza listei transmise de către Centrul Cultural Județean, am solicitat toate documentele care stau la baza întocmirii unor achiziții din acel tabel. La primirea documentelor s-a constatat că, cel puțin la prima vedere, documentele sunt întocmite superficial, iar o parte din documentele care ar fi trebuit să stea la baza unor achiziții lipsesc, motiv pentru care am decis să solicit un audit ad-hoc pe tema achizițiilor publice ale Centrului Cultural Județean”. Până aici totul este clar. Ceea ce va fi, însă, interesant de urmărit vor fi măsurile pe care le va lua CJA în urma auditului. Mingea este acum în terenul lui Adrian Ţolea.

Nu s-a ocupat de instituţie?

O altă întrebare care planează asupra auditului comandat de Ţolea se referă la activitatea CCJA în ultimii trei ani de zile. Este interesant că, ajuns cu puterea în mână, vicepreşedintele CJA cere audit. În condiţiile în care în ultimii şapte ani de zile a fost cel care a avut în subordine directă Centrul Cultural Judeţean, fiind vicepreşedintele pe Cultură al Consiliului Judeţean. Aşa că întrebarea este: Ţolea nu s-a ocupat îndeaproape de instituţia pe care o avea în subordine timp de şapte ani de zile? Sau nu avea atribuţiile care erau trecute pe hârtie, ci alţii decideau la CCJA? Dacă rezultatul auditului va fi unul „pătat” pentru CCJA, atunci putem spune că am aflat şi răspunsul la întrebările de mai sus.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor